Putin, Ukrayna'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor - Son Dakika
Dünya

Putin, Ukrayna'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor

Ukrayna ile iki yılı aşkın bir süredir savaş halinde olan Rusya'da Devler Başkanı Vladimir Putin'den ateşkes çağrısı geldi. Putin'in Ukrayna'da çatışmaları durdurmaya hazır olduğu belirtilirken, Rus kaynaklar Putin'in Ukrayna'da mevcut cephe hatlarındaki kazanımları koruyan, üzerinde uzlaşılmış bir ateşkesle savaşı bitirmeye istekli olduğunu söyledi. Ukrayna ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

24.05.2024 15:44

Reuters'a konuşan Rus kaynaklar, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da mevcut cephelerdeki çatışmaları durdurmaya hazır olduğunu söyledi. Rus kaynaklar, Putin'in Ukrayna'da mevcut cephe hatlarındaki kazanımları koruyan, üzerinde uzlaşılmış bir ateşkesle savaşı bitirmeye hazır olduğunu dile getirdi

PUTİN, UKRAYNA İLE MÜZAKERE'YE HAZIR

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş iki yılı aşkın bir süredir devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ateşkes çağrısı geldi. Reuters'a konuşan 4 Rus kaynak, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rus lider Putin'in müzakereye hazır olduğunu söyledi.

Putin, Ukrayna'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor
Rusya'da Devler Başkanı Vladimir Putin

ATEŞKES UKRAYNA'NIN VERECEĞİ KARARA BAĞLI

Rus kaynaklar, Putin'in Ukrayna'da mevcut cephe hatlarındaki kazanımları koruyan, üzerinde uzlaşılmış bir ateşkesle savaşı bitirmeye hazır olduğunu kaydetti. Kaynaklar, Ukrayna ve Batı'nun buna olumlu karşılıklı vermemesi halinde savaşın süreceğini vurguladı.

Putin'le çalışmış üst düzey bir diğer kaynak ise, "Putin ne kadar sürerse sürsün savaşabilir ama aynı zamanda savaşı dondurmak için de ateşkese hazır" dedi.

Putin, Ukrayna'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un açıklamasına göre, Rusya'nın hedeflerine ulaşmak için diyaloğa açık olduğunu defalarca kez söyledi ve "sonsuz savaş" istemediğini dile belirtti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Reuters'ın sorusuna yanıt vermedi.

Putin, Ukrayna\'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor

Son Dakika Dünya Putin, Ukrayna'da mevcut cephe hatlarında ateşkes istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement