Son dakika haberleri... BM Genel Sekreteri: Savaş, 21. Yüzyıl'da bir saçmalık - Son Dakika
Dünya

Son dakika haberleri... BM Genel Sekreteri: Savaş, 21. Yüzyıl'da bir saçmalık

Son dakika haberleri... BM Genel Sekreteri: Savaş, 21. Yüzyıl\'da bir saçmalık

Son dakika haberlerine göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'ya yaptığı seyahatle ilgili olarak basına açıklamalarda bulundu.

28.04.2022 14:24  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'ya yaptığı seyahatle ilgili olarak basına açıklamalarda bulundu. Guterres, Borodyanka kentinden basına yaptığı açıklamada "O yıkılan binaları gördüğümde, ne hissettiğimi söylemeliyim. Ailemi şimdi yıkılmış ve siyah olan evlerden birinde hayal ettim. Torunlarımın panik içinde kaçtığını, ailemin bir kısmının sonunda öldüğünü gördüm. Yani, savaş 21. Yüzyıl'da bir saçmalık" ifadelerini kullandı.

Guterres, Borodyanka kentinde bombalardan tahrip olmuş yerlerde incelemelerde bulundu. Basına kısa açıklama yapan Genel Sekreter "O yıkılan binaları gördüğümde, ne hissettiğimi söylemeliyim. Ailemi, şimdi yıkılmış ve siyah olan evlerden birinde hayal ettim. Torunlarımın panik içinde kaçtığını, ailemin bir kısmının sonunda öldüğünü gördüm. Yani, savaş 21. yüzyılda bir saçmalık. Savaş şeytanidir. ve bu durumları gördüğümüzde gönlümüz elbette kurbanlarla birlikte. Ailelerine başsağlığı diliyoruz, ancak duygularımız, 21. yüzyılda bir savaşın kabul edilebilir olmasının hiçbir yolu olmadığı yönünde. Şuna bak" dedi.

'SUÇLARIN EN KÖTÜSÜ SAVAŞIN KENDİSİ 'Rusya'nın işgali altında toplu ölümlerin meydana geldiği Buça'ya giden Guterres, bombardıman sonucu harabeye dönmüş yerlerin birinde basına açıklama yaptı. Guterres, "Bu korkunç siteyi gördüğümüzde, kapsamlı bir soruşturma ve hesap verebilirliğin ne kadar önemli olduğunu hissediyorum. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin durumu ele almasına ve savcılığın zaten burada olmasına sevindim. Uluslararası Ceza Mahkemesini tamamen destekliyorum ve Rusya Federasyonu'na Uluslararası Ceza Mahkemesi ile işbirliğini kabul etmesi için çağrıda bulunuyorum. Ancak savaş suçlarından bahsettiğimizde, suçların en kötüsünün savaşın kendisi olduğunu unutamayız" ifadelerini kullandı.'EN YÜKSEK BEDELİ SİVİLLER ÖDÜYOR'Genel Sekreter Irpin'de yaptığı açıklamada ise "Bu korkunç senaryo, ne yazık ki her zaman doğru olan bir şeyi gösteriyor: Siviller her zaman en yüksek bedeli ödüyor. Bu binalarda masum siviller yaşıyordu. Hiç katkıda bulunmadıkları bir savaş için en yüksek bedeli ödüyorlardı. ve bu, dünyanın her yerinde herkesin hatırlaması gereken bir şey. Nerede bir savaş varsa, en yüksek bedeli siviller ödüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Son dakika haberleri... BM Genel Sekreteri: Savaş, 21. Yüzyıl'da bir saçmalık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 831 yıllık camide bayram namazı kılındı
    09:22 831 yıllık camide bayram namazı kılındı

    Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Ramazan Bayramı namazı kılındı. Selçuklu döneminde inşa edilen eğik minaresi ile bilinen 831 yıllık Sivas Ulu Cami'nde bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde caminin yolunu tuttu. Namaz sonrası camiden çıkan vatandaşlar, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

  • Afganistan'da Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Bayram Namazı
    09:20 Afganistan'da Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Bayram Namazı

    Afganistan'da başkent Kabil ve diğer önemli vilayetlerde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Ramazan Bayramı namazı eda edildi. İmam ve vaizler, barış ve huzur dileklerinde bulunurken, DEAŞ saldırı ihtimali nedeniyle Taliban yönetimi geniş güvenlik önlemleri aldı. Bayram namazı sonrası insanlar kucaklaşarak bayramlaştı.

  • Doğu Anadolu'da Bayram Namazı
    09:19 Doğu Anadolu'da Bayram Namazı

    Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar namaz kıldı, dua etti. Erzurum'da vatandaşlar, bayram namazı için camileri doldurdu. Tarihi Ulu Camisi'nde vatandaşlar, saf tutup, Ramazan Bayramı namazını eda etti. İl Müftüsü Rüstem Can'da vaaz verip, Filistinliler için dua etti. Namazı sonrası vatandaşlar, il protokolü ile bayramlaştı. Bayram namazına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Metin Düz ile AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve vatandaşlar katıldı. Kars'ta da 3 bin 600 kişi kapasiteli Sultan Alparslan Camisi'ni dolduran vatandaşlar burada yoğunluk oluşturdu. Namazın kılınmasının ardından Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Müftüsü Hamza Bayram ve AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar vatandaşlarla bayramlaştı. Ardahan'da Başta Serhat Ulu ve Merkez camileri olmak üzere camilere gelenler namaz kaldı, dua etti. Tunceli'de Paşalar Camisi'nde İl Müftüsü Şefket Dilmaç'ın vaazının ardından cemaat saf tutup bayram namazını kılındı. Namazın ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, vatandaşlarla bayramlaştı. Ağrı'da Ramazan Bayramı dolayısıyla camilere giden vatandaşlar, namaz kıldı. Ulu Camisi'nde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Erzincan ve Iğdır'da da Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, namaz kıldı, dua etti.

  • Devrek'te Vatandaşlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti
    08:22 Devrek'te Vatandaşlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Ramazan bayramı nedeniyle vatandaşlar sabah erken saatlerde camilere akın etti. Bayram namazını kılan vatandaşlar, Ramazan ayını sıkıntısız bir şekilde geçirdiklerini ifade ettiler.

  • Yozgat'ta Ramazan Bayramı coşkusu
    08:02 Yozgat'ta Ramazan Bayramı coşkusu

    Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Yozgat'ta vatandaşlar camilerde bir araya gelerek bayram namazını kıldı. Yüzlerce vatandaş, Çapanoğlu Büyük Cami'nde bir araya gelerek bayram namazını kıldı ve Gazze için dualar etti. Namaz sonrası cami cemaati bayramlaştı. Vatandaşlar, Müslüman kardeşlerine sabır ve zulümden kurtulmaları için dua etti. İslam aleminin bayramını kutlayan vatandaşlar, sılayı rahim yapmanın önemine vurgu yaptı. Ramazan Bayramı sevincini yaşayan vatandaşlar, akrabalarını ziyaret etmek ve hayır dualarını almak gerektiğini belirtti.


Advertisement