Syriza Reform Paketi Oylamasında Kan Kaybetti - Son Dakika
Dünya

Syriza Reform Paketi Oylamasında Kan Kaybetti

Syriza Reform Paketi Oylamasında Kan Kaybetti

Yunanistan'da parlamento Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi için şart koştuğu kemer sıkma önlemlerini onayladı ancak iktidardaki Syriza'nın bir çok milletvekili bu sonuçtan memnun değil. Uzun süren tartışmaların ardından gece geç saatte 300 sandalyelik parlamentoda yapılan oylamada reform paketi muhalefet partilerinin de oylarıyla, 64 ret oyuna karşı, 229 oyla kabul edildi.

16.07.2015 08:33

Yunanistan'da parlamento Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi için şart koştuğu kemer sıkma önlemlerini onayladı ancak iktidardaki Syriza'nın bir çok milletvekili bu sonuçtan memnun değil.

Uzun süren tartışmaların ardından gece geç saatte 300 sandalyelik parlamentoda yapılan oylamada reform paketi muhalefet partilerinin de oylarıyla, 64 ret oyuna karşı, 229 oyla kabul edildi.

149 milletvekili bulunan Syriza'da içlerinde bazı bakanların da olduğu 32 temsilci hayır oyu verirken, 6 milletvekili çekimser kaldı. Bir milletvekili de oylamaya katılmadı.

Hükümetin başa geçmesi sonrası Avrupalı mevkidaşlarıyla müzakereleri yürüten ve daha sonra görevi Öklid Çakalatoş'a bırakan eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis hayır oyu verdi.

Oylamaya geçilmeden önce bir konuşma yapan Başbakan Aleksis Çipras, ülkesinin Euro Bölgesi'nden çıkmasını önlemek için böyle bir karar aldığını vurguladı:

"Uygulamaya koyacağımız önlemlerin sert olacağını itiraf edeceğim ve onlarla aynı fikirde değilim. Yunan ekon

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 16 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Syriza Reform Paketi Oylamasında Kan Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement