Tayland'da Göstericiler Oy Kullanımını Engelledi - Son Dakika
Dünya

Tayland'da Göstericiler Oy Kullanımını Engelledi

Tayland\'da Göstericiler Oy Kullanımını Engelledi

Tayland’da gerçekleşen genel seçimlerde oy kullanma işlemi sona erdi.

02.02.2014 13:52

Başbakan Shinawatra’nın istifasını isteyen göstericiler güney bölgeleri başta olmak üzere birçok noktadaki seçim merkezinde oy kullanımını engelledi.

Taylandlı seçmenler, hükümet karşıtı gösterilere rağmen bugün sandığa gitti. Ülkenin birçok noktasında oluşturulan güvenlik önlemlerine rağmen özellikle güneyde halkın sandığa gitmesi engellendi. Yetkililerin 12 milyonun üzerinde kişinin oy kullanamadığını belirtirken güneyde yer alan Songkhla, Trang, Phatthalung, Phuket, Surat Thani, Ranong, Krabi, Chumphon ve Phangnga’da seçmenlerin protestocular tarafından engellendiğini kaydetti.

Başkent Bangkok’ta da seçmenler birçok noktada oy kullanımına engel oldu. Bölgede 10 bin polis görevlendirilirken şiddetin engellenmesi için olağanüstü hal ilan edildi. Bangkok’ta başta Ratchathewi, Din Daeng and Lak Si seçim merkezleri olmak üzere birçok noktada protestolar yaşandı.

Öte yandan yetkililer seçim sonuçlarının, güney bölgesinde yaşanan engellemeler nedeniyle açıklanamayan sonuçların netlik kazanacağı tarihe kadar geçerli olmayacağını belirtti. Bu durumun aylar sürebileceğini kaydeden yetkililer resmi sonuçların 23 Şubat’ta açıklanmasının beklendiğini fakat bu durumun ertelenebileceğini ifade etti.

2006 yılından beri 3. kez gerçekleşen seçimlerde protestocular Başbakan Shinawatra’nın görevi bırakmasını ve geçici bir hükümetin kurulmasını istiyor. 2011 yılındaki son seçimlerde başkent Bangkok’ta Demokrat Parti üstün gelmişti. Ülke genelinde ise Yingluck’un Puea Thai Partisi 265 sandalye kazanmış oyların yüzde 48’ini almıştı. Demokratlar ise 159 sandalye alarak yüzde 35 oy almıştı. Seçimlere katılım ise yüzde 75 oranında olmuştu.

FLORİAN WİTULSKİ

BANGKOK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Tayland'da Göstericiler Oy Kullanımını Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement