'Tepenin Ardı' Filminin Yönetmeni Emin Alper: "Berlinale'yi Hayal Ediyorduk" - Son Dakika
Dünya

'Tepenin Ardı' Filminin Yönetmeni Emin Alper: "Berlinale'yi Hayal Ediyorduk"

\'Tepenin Ardı\' Filminin Yönetmeni Emin Alper: "Berlinale\'yi Hayal Ediyorduk"

İlk uzun metrajlı filmi 'Tepenin Ardı' ile 62.Berlin Film Festivali'ne katılan yönetmen Emin Alper, "Berlinale'yi hayal ediyorduk" dedi.

11.02.2012 10:31

İlk uzun metrajlı filmi 'Tepenin Ardı' ile 62. Berlin Film Festivali'ne katılan yönetmen Emin Alper, "Berlinale'yi hayal ediyorduk" dedi.

Berlin Film Festivali'nin ikinci gününde Türk-Yunan yapımı "Tepenin Ardı" filmi forum bölümünde gösterime girdi. İlk uzun metrajlı filmiyle Berlinale'ye katılan Emin Alper, "Berlinale'yi hayal ediyorduk" dedi.

Filmi zor şartlarda çektiklerini söyleyen Alper, "Açıkçası film bir aile dramıyla başlıyor, daha sonra farklı bir filme dönüşüyor. Klasik anlamda bir aile dramı çok doğru olmaz, biraz matafonik biraz da Türkiye siyasetine yönelimlerde bulunan bir tür gerilimli bir hikayeye dönüşüyor. Tabii ki Berlinale dünyanın en büyük 2-3 festivalinden biri, ulaşılması zor bir yer, hayalimizde olan bir yerdi. Biz iyi bir film yapacağımızı düşünüyorduk. Festival şansımız var diye de düşündük. Berlinale ile başlamamız

çok iyi oldu. Filmin çıkış hikayesi, benim çocukluğuma dair küçük bir hikayeden kaynaklanıyor. Filmi çektiğim yerler, benim büyüdüğüm yerler, çocukluğumdan ilham aldım. Filmi çok düşük bir bütçe ile gerçekleştirdik, sadece Kültür Bakanlığı'ndan aldığımız fonla çektik, bu da bir film çekmek için yeterli değil. Türkiye'de başka kaynak bulmak zor. Televizyonlar ilgi göstermiyor, filmi üç hafta da çektik" diye konuştu. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Tepenin Ardı' Filminin Yönetmeni Emin Alper: 'Berlinale'yi Hayal Ediyorduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement