Vatikan'ı Zor Durumda Bırakan Mezar, Kiliseden Taşındı - Son Dakika
Dünya

Vatikan'ı Zor Durumda Bırakan Mezar, Kiliseden Taşındı

Vatikan\'ı Zor Durumda Bırakan Mezar, Kiliseden Taşındı

Roma'da bir dönem kanlı olaylara imza atan mafya babası de Pedis'in tartışmalara neden olan mezarı, gömülü bulunduğu kiliseden taşındı.

18.06.2012 13:27

Roma'da bir dönem kanlı olaylara imza atan mafya babası de Pedis'in tartışmalara neden olan mezarı, gömülü bulunduğu kiliseden taşındı.

Vatikan, 22 yıl önce öldürülen ve 1970'li 80'li yıllarda başkentte terör estiren Magliana çetesi lideri Enrico de Pedis'in mezarının Aziz Apollinare Bazilikası'nın altından taşınmasına izin verdi. Vatikan, dönemin Roma Piskopos Vekili Kardinal Ugo Poletti'nin, 1 milyon Liret (dönemin İtalyan para birimi) rüşvet karşılığı mafya babasının mezarının Roma'nın merkezinde bulunan kiliseye gömülmesine göz yumduğu iddiaları nedeniyle, eleştirilerin hedefinde yer almıştı. Poletti bu kararına, ünlü gangsterin, "Çok büyük bir hayırsever" olduğunu ve kiliseye yüklü miktarlarda bağışlarda bulunduğunu gerekçe göstermişti. Ailesi tarafından kiliseden alınan de Pedis'in çinko bir tabut içindeki naaşının, Roma'daki bir mezarlığa defnedileceği belirtildi.

AĞCA İLE BAĞLANTILI OLAYLAR

De Pedis'in, Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi'nin 15 yaşındayken, 29 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasında da rol aldığı, hatta lideri olduğu çetenin, genç kızı öldürdüğü öne sürülmüştü. Orlandi'nin cesedinin, mafya babasıyla aynı mezarda olduğu iddiaları üzerine, de Pedis'in kilisedeki kabri geçen ay açılarak, mezarda bulunan kemiklerden DNA örnekleri alınmıştı. Orlandi'nin o mezarda olup olmadığını ortaya dökecek olan bu testlerin kesin sonuçları ise henüz açıklanmadı. Papa 2. Jean Paul'e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca da, "Emanuela, benim serbest bırakılmam için kaçırıldı" yönündeki açıklamasıyla, bu olaylar zincirinde bir rol üstlenmeye çaba göstermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Vatikan'ı Zor Durumda Bırakan Mezar, Kiliseden Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement