Brunei'de 80 öğrenciye hat kursu verilecek - Son Dakika
Eğitim

Brunei'de 80 öğrenciye hat kursu verilecek

Brunei\'de 80 öğrenciye hat kursu verilecek

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ortaklığında, Brunei'de 80 öğrenciye hat kursu verileceği açıklandı. Kurslar, Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah Vakfı ve İslami Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile işbirliği içinde düzenlenecek.

27.10.2023 22:19  Güncelleme: 23:44

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ortaklığında, Brunei'de 80 öğrenciye hat kursu verilecek.

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, talep üzerine YEE, Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah Vakfı ve İslami Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile yakın işbirliği içinde "İslami Türk Kaligrafisi" kursları düzenlenecek.

Büyükelçilikte 30 öğrenciye verilmesi planlanan hat kursları yoğun ilgi dolayısıyla Brunei hükümetinin tesislerinde 80 öğrenciye verilecek.

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, hattat Seyit Ahmet Depeler ve hattat Abdürrahim Kahya tarafından verilen derslere ilişkin yaptığı açıklamada, kamuoyundan gelen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını ve kurs için Yayasan, YEE ve IRCICA ile çalışmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Ersoy, bu kadar kısa sürede kendilerini ağırladıkları, işbirliği ve destekleri dolayısıyla yetkililere minnettar olduklarını ifade etti.

Gelecek yıl verilmesi planlanan kurslara, Büyükelçi Ersoy'un eşi Lale Ersoy başkanlık edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Brunei'de 80 öğrenciye hat kursu verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement