25 Bin Öğrenci Elçimiz Olacak 2 Milyon Bilgisayar Evlere Girecek - Son Dakika
Ekonomi

25 Bin Öğrenci Elçimiz Olacak 2 Milyon Bilgisayar Evlere Girecek

25 Bin Öğrenci Elçimiz Olacak 2 Milyon Bilgisayar Evlere Girecek

Türk Telekom, ABD'den İki Ödüllü On -Line Eğitim Yazılımının Okullara Girmesi İçin 25 Bin Öğrenciyi 'Elçi' Olarak Kullanacak.

17.06.2008 01:48

Türk Telekom, ABD’den iki ödüllü on-line eğitim yazılımının okullara girmesi için 25 bin öğrenciyi ’elçi’ olarak kullanacak.

ADSL abonelerinin ücretsiz olarak yararlanabilecekleri online yazılımla Türk Telekom, bu yıl 2 milyon bilgisayarın evlere girmesini amaçlıyor.

TÜRK Telekom’un sahibi olduğu IES Bilişim ve Eğitim Teknolojileri şirketi tarafından geliştirilen ve ABD’de iki ödül alan online eğitim yazılımının okullarda kullanılması için 25 bin öğrenci seçilecek. Matematik, kimya, biyoloji ve fizik gibi dersleri kapsayan yazılımın sınıfta kullanılması için seçilen öğrenciler öğretmenlerine yardımcı olacak. ADSL abonelerinin ücretsiz olarak yararlanabilecekleri online yazılımla Türk Telekom, bu yıl 2 milyon bilgisayarın evlere girmesini amaçlıyor.

ADSL 6 milyona çıkacak

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, şirketin büyüme stratejisinde genişbant internet (ADSL) gelirlerinin önemli bir rol oynadığını belirterek, "Ses konuşmalarından elde ettiğimiz gelir sabit kalırken, ADSL hızla büyümeye devam ediyor. 5.1 milyonun üzerinde ADSL abonemiz var, bu yıl sonunda rekabet koşularına bağlı olarak 6 milyon aboneye ulaşmayı bekliyoruz. ADSL sayesinde bu yılki gelirlerimizde yüksek tek haneli bir artış bekliyoruz" dedi.

ABD’de iki ödül birden

ADSL gelirlerinin artırılmasında Türkiye’deki bilgisayar sayısının önemine işaret eden Doany, şunları söyledi: "Türkiye’de 2007 yılı sonu itibariyle toplam 10 milyon bilgisayar bulunuyor. Türkiye gibi büyük bir nüfusa sahip ülke için bu rakam çok düşük. Bu yıl sonunda en azından 15 milyona ulaşmak gerekiyor. Bu yıl masaüstü ve dizüstü toplam 5 milyon bilgisayar satılması gerekiyor. Dolayısıyla geçen yıl Aralık ayında satın aldığımız IES şirketiyle Bakanlık onaylı bir eğitim yazılımı geliştirdik. Matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi dersleri kapsayan dünyanın en iyi yazılımlarından biri ve ABD’de iki ödül birden aldı." İnternet üzerinde 350 bin öğrencinin katıldığı bir yarışma düzenlediklerine işaret eden Doany, "Bunlar arasından 25 bin öğrenci seçeceğiz. Bir anlamda programın elçilerini seçiyoruz. Bu öğrenciler geliştirdiğimiz eğitim yazılımının okullarda kullanılması için sınıfta öğretmenlerine yardımcı olacak" diye konuştu.

40 bin öğrencimiz var

Türk Telekom olarak yaptırdıkları okullarda 40 bin öğrencinin okuduğuna dikkat çeken Doany, "Ancak online eğitim projesiyle 3 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 2009’un Eylül ayında 18 yaşına kadar olan öğrenci kitlesinin tamamına ulaşmayı istiyoruz" dedi.

Bilgisayar artık çok ucuz

PAUL Doany, bilgisayar fiyatlarının çok ucuzladığını belirterek, şöyle konuştu: "Aylık 90-100 YTL’ye çok iyi bir bilgisayar alınabiliyor. Okullarda kullanılacak olan eğitim yazılımımız, evlerde de ADSL aboneleri tarafından online olarak ücretsiz kullanılacak. Aileleri çocuklarının eğitimine destek olmaları için bilgisayar satın almaya teşvik edeceğiz. Bu yılın son üç ayında 2 milyon bilgisayarın satılmasını sağlayacağız. 2005’te 5 milyon olan bilgisayar sayısının 2007’de 10 milyona çıktığını göz önüne alırsak bu çok önemli bir rakam."

Türk imzalı yazılımı ABD ve İngiltere’ye ihraç edeceğiz

IES tarafından geliştirilen online eğitim yazılımının yüzde 100 Türk ürünü olduğuna dikkat çeken Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, "Eğitim yazılımındaki fen ve matematik derslerini Arapça’ya çevirip Dubai ve Suudi Arabistan’da kullanılmasını sağlayacağız. Ayrıca yazılımı ABD ve İngiltere’ye de ihraç edeceğiz. Yine geçen yıl satın aldığımız Argela şirketi, IPTV projesinin (internet protokolü üzerinden TV yayını) yazılımını geliştirdi. Bunu da ABD, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına ihraç edeceğiz" diye konuştu.

ADSL’de Avrupa’nın en ucuzları arasındayız

ADSL ücretlendirmesinde Avrupa 130 operatör arasında Türk Telekom’un en ucuzlardan biri olduğunu söyleyen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, "Özellikle giriş seviyesindeki ADSL paketlerde oldukça rekabetçi fiyatlara sahibiz. 1 Mbps limitli paketlerde Avrupa’nın en ucuz ikinci, limitsizde ise altıncı paketi sunuyoruz. 2 Mbps limitli pakette üçüncü, limitsizde de ondördüncü sıradayız" dedi.

IPTV’de fiyatlarımız çok rekabetçi olacak

BU yıl sonunda internet protokolü (IP) üzerinden TV ve radyo yayınlarını devreye sokacaklarını belirten Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, "IPTV’de Kaçırdığınız film veya programları da izleyebileceksiniz. Tüm kanallar bulunacak. Evdeki bilgisayar böylece çocuklar için aynı zamanda TV olacak. Kablo TV çeşitli nedenlerden dolayı başarılı olmadı ama IPTV olacak. Çok rekabetçi fiyatlarla pazara sunacağız" dedi.

Aile bireylerinin farklı numarası olacak

ARGELA şirketinin Türk Telekom için yeni bir yazılım daha geliştirdiğini anlatan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, "Evde kullanılan sabit telefonda ayın hat üzerinden aile bireylerine dahili numaralar vereceğiz. Böylece anne-baba ve çocuklar hem evde hem de evin dışında kafe, restoran, havalimanı gibi mekanlarda bulunan WiFi-TTnet noktalarından kendilerine özel numaralar üzerinden konuşabilecek. Şu anda 2 binin üzerinde WiFi-TTnet noktası bulunuyor. Bu yıl sonunda bu rakamı ikiye katlayacağız" diye konuştu.

Avea abone başı gelirde bir ilki gerçekleştirdi

AVEA’nın ilk çeyrek sonuçlarının oldukça iyi olduğunu söyleyen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, şunları söyledi: "Avea’da abone başı aylık ortalama gelir ilk çeyrekte 15.7 YTL’ye ulaştı. Bu oran rakibimiz Turkcell ile aynı. Avea bir ilki gerçekleştirdi. Ayrıca Avea, ilk çeyrekte en fazla yeni müşteriyi portföyüne ekleyen operatör konumunda. Geçen yıl Turkcell ilk sıradaydı, bu yıl durum değişti. Avea için genel abone sayısını arttırmak önemli, ancak kaliteli ve iyi müşteri sayısını arttırmak da gerekli. Bu yıl içinde Avea, kaliteli müşteri sayısını arttırmak için bazı projeleri hayata geçirecek."

Turkcell bizim en büyük dolaylı rakibimiz

BUGÜN Türkiye’deki mobil pazarında en fazla arama dakikasına sahip olan operatörün Turkcell olduğuna işaret eden Paul Doany, "İkinci sırada Avea var. Üçüncü ise Vodafone. Sabit hatlardaki arama trafiği azalırken, mobilde ise bir artış söz konusu. Türk Telekom olarak bizim en büyük dolaylı rakibimiz Turkcell. Bu nedenle mobil hat müşterilerini evlerinde ve işyerlerinde sabit hat kullanmaya ikna etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu onlar için daha ucuz. Turkcell de sunduğu tarife paketleriyle bizimle rekabet ediyor. İyi bir rekabet söz konusu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 25 Bin Öğrenci Elçimiz Olacak 2 Milyon Bilgisayar Evlere Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement