60 Ülkenin Otomobili İnci Akü ile Çalışıyor - Son Dakika
Ekonomi

60 Ülkenin Otomobili İnci Akü ile Çalışıyor

60 Ülkenin Otomobili İnci Akü ile Çalışıyor

Otomotiv Sektörünü Vuran Krize Rağmen Yatırımlarını Sürdüren Holding'in Şirketi İnci Akü, Kurduğu Ar -Ge Merkeziyle Yakıt Pili Üretmek İçin Çalışmalara Başladı.

11.10.2009 01:42

Otomotiv sektörünü vuran krize rağmen yatırımlarını sürdüren Holding’in şirketi İnci Akü, kurduğu AR-GE merkeziyle yakıt pili üretmek için çalışmalara başladı.

İZMİR’in köklü kuruluşu İnci Holding’in Manisa OSB’de kurulu şirketlerinden İnci Akü, ekonomik krize rağmen yatırıma ara vermedi, kurduğu AR-GE merkezi ile 60 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Şirket CEO’su Yüksel Paker, “Çalışan sayısı Manisa’da 380, Ukrayna’da 45 olan İnci Akü, yatırımlarıyla 2011 sonuna kadar üretimini 5,5 milyon adet aküye çıkaracak. Hedefimiz ise yakıt pili üretmek” dedi.

Bakanlıktan belge aldı

1984 yılında kurulduktan sonra önce Avusturya kökenli Jungfer Baren firması ile lisans anlaşması, ardından Fransız ve Amerikalı üreticilerle ortaklıklar yapan, 2005’te yabancı ortaklarından ayrılıp tamamen yerli sermaye ve işgücüne geçen İnci Akü, AR-GE merkezi ile yakaladığı kalite ve teknoloji sayesinde otomotiv sektöründe tercih edilen tedarikçi oldu.  İnci Akü CEO’su Yüksel Paker, 43’ü mühendis  59 kişilik AR-GE biriminin üç hafta önce Sanayi Ticaret Bakanlığı’ndan belgesini aldığını, Manisa OSB’de Vestel’den sonra ikinci AR-GE birimi olduklarını kaydetti.

Yakıt Pili çalışmaları

Paker sözlerini şöyle sürdürdü:  “Son yıllarda ürün portföyünü ve teknolojiyi sürekli yenileyerek, global rekabetteki yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Sadece ürettiğimiz kurşun-asit aküler için AR-GE çalışmalarla yetinmeyip, dünyadaki son gelişim noktası olan nikel-metal-hidrür ve lityum-iyon aküler için de bilimsel amaçlı AR-GE çalışmaları yapmaya başladık ve önemli sonuçlar alındı. 2020 yılından sonra dünya otomotiv ve enerji sektörü için çok önemli olacağı öngörülen Yakıt Pili konusunda da çalışma yapmaya başladık.”

HEDEFİ YAKALADI

Yüksel Paker, İnci Akü’nün 2005’te 53 milyon lira olan brüt satışını 2006’da 87 milyona, 2008’de ise 179,6 milyon liraya çıkardığını anlattı. Doğu Avrupa ile Ortadoğu’nun lider akü üreticisi olmaya yaklaşan İnci Akü, 2008’i yüzde 25 büyüme ile kapatırken,  krize rağmen 2009’da yüzde 20 büyüme hedefliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 60 Ülkenin Otomobili İnci Akü ile Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement