ABD'de 500 Milyar Dolar Mortgage Desteği - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de 500 Milyar Dolar Mortgage Desteği

ABD\'de 500 Milyar Dolar Mortgage Desteği

ABD Merkez Bankası (Fed), Kredi Maliyetlerini Azaltıp Konut Satışlarını Artırmak İçin Daha Önce Açıkladığı 500 Milyar Dolarlık Kaynağı Harcamaya Başlıyor.

01.01.2009 01:33

ABD Merkez Bankası (FED), kredi maliyetlerini azaltıp konut satışlarını artırmak için daha önce açıkladığı 500 milyar dolarlık kaynağı harcamaya başlıyor.

FED, bu aydan itibaren 2009 yılı ortasına kadar 500 milyar dolarlık mortgage kredilerine dayalı menkul kıymet satın alacak. Böylece, konut kredisi faizlerinde düşüş görülmesi ve konut satışlarının artması hedefleniyor. FED, geçtiğimiz ay, tüketici kredilerini canlandırmak ve küçük işletmelere kredi akışını sağlamak için iki adımda 800 milyar dolarlık bir kaynak kullanacağını açıklamıştı. ABD finans piyasalarına ikinci büyük hamlesini yapan FED’in mortgage şirketlerine 600 milyar dolar vereceği ve tüketici kredileri için de 200 milyar dolarlık bir kaynak ayıracağı belirtilmişti. Açıklanan plana göre, FED, mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac’ın 100 milyar dolarlık zararının yükümlülüğünü üzerine alırken, bu kurumlardan 500 milyar dolara mortgage kredilerine dayalı menkul kıymet satın alacaktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD'de 500 Milyar Dolar Mortgage Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement