Aydınlı Grup, U.S. Polo Assn'de 42 Ülkeye Ulaştı - Son Dakika
Ekonomi

Aydınlı Grup, U.S. Polo Assn'de 42 Ülkeye Ulaştı

Aydınlı Grup, U.S. Polo Assn\'de 42 Ülkeye Ulaştı

Aydınlı Grup, U.S.Polo Assn.'in ana lisansörlüğünü yürüttüğü ülke sayısını 42'ye çıkardı.

26.04.2012 13:54

Aydınlı Grup, U.S. Polo Assn.'in ana lisansörlüğünü yürüttüğü ülke sayısını 42'ye çıkardı. Yeni eklenen 6 ülkeyle Aydınlı Grup, 780 milyonluk bir nüfusa hitap edecek, 2012'de her hafta bir mağaza olmak üzere 55 yeni mağaza açacak. Grubun hedefi 5 kıtaya birden yayılmak, dünya perakende liginde ilk 10 oyuncudan biri olmak*

Aydınlı Grup, 15 yıldır ana lisansörlüğünü yürüttüğü dünyaca ünlü moda markası U.S. Polo Assn. ile imzaladığı yeni anlaşmayla, ana lisansörü olduğu ülkeler arasına Ermenistan, Sırbistan, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas'ı da ekleyerek 42 ülkeye ulaştı. Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, "Başarılı işbirliğimizin 15. yılında U.S. Polo Assn. ile nikah tazeledik. ABD'den sonra ikinci büyük lisansörüz, perakende mağazacılıkta ise dünyada birinci sıradayız. Hedefimiz, 3 kıtada 42 ülkede var

olan organizasyonumuzu daha da genişleterek 5 kıtaya yayılmak, dünya perakende liginde en önemli ilk 10 oyuncudan biri olmak" dedi.

U.S. Polo Assn. Dünya Başkanı ve CEO'su David Cummings de "Aydınlı Grup 15 yıldır üstün bir performans sergiliyor ve bu yeni ülkeleri almayı hak etti. Yeni anlaşmanın hem Aydınlı'yı hem de U.S. Polo Assn.'i daha da büyüteceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yeni lisans anlaşması için düzenlenen imza töreninde konuşan Ahmet Said Kavurmacı, Aydınlı Grup olarak 2011 yılını hazır giyimde 490 milyon TL ciroyla kapattıklarını, 2012'de ise 660 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydetti. Kavurmacı, şunları söyledi:

"U.S. Polo Assn. ile imzaladığımız yeni anlaşmayla yeni bir kıtaya giriyoruz. Kuzey Afrika açılımıyla bu bölgede yaşanan ve Arap Baharı olarak adlandırılan demokratikleşme hareketinin ardından Aydınlı olarak da bölgedeki varlığımızı güçlendiriyoruz. Yeni lisans ülkelerimizle birlikte yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarımıza hızla devam edip, U.S. Polo Assn'i dünyada büyütürken Aydınlı olarak da büyümeye, ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz."

Kavurmacı, "Biz eskiden Türkiye'deki üreticilerimiz gibi yabancı markalara fason üretim yapardık. Bugün ise dünya markalarıyla paylaştığımız ve geliştirdiğimiz iş birliktelikleriyle katma değerli, lisanslı ürün üreten ve dünyaya satan bir konuma geldik. Bu tür uluslararası global markalarla ortaklıkların sayısının artması ve dünya markalar liginde önemli dünya markalarına sahip Türk şirketlerin sayısının çoğalmasını arzu ediyoruz" dedi.

U.S. Polo Assn. Dünya Başkanı ve CEO'su David Cummings de Aydınlı Grup'un 15 yıldır sergilediği üstün performanstan son derece memnun olduklarını belirtti. Cummings, "Dünyadaki en büyük ikinci lisansörümüz Aydınlı Grup ile güçlü bir işbirliğimiz var. Pazar payımızı artırmak için birlikte stratejik planlar yapıyor, ürün ve mağaza tasarımları geliştiriyoruz. Aydınlı'nın geliştirdiği yeni mağazacılık konsepti mükemmel. Türk mimarlar ve mühendisler sayesinde markamız yepyeni bir yüze kavuştu" dedi.

Aydınlı'ya ve büyüyen Türkiye ekonomisine inandıklarını dile getiren Cummings, "Global resesyona rağmen U.S. Polo Assn'in Türkiye'de kaydettiği büyüme muazzam. Ayrıca Türkiye ekonomisi de çok iyi bir performans sergiliyor. Yakın gelecekte Türkiye'nin AB'nin bir parçası olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Aydınlı Grup Yurtdışı Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Levent Özkan da yeni anlaşmayla birlikte 42 ülkeye U.S. Polo Assn. giydirdiklerini belirterek, "Haklarına sahip olduğumuz 42 ülke ile dünya ülkelerinin yüzde 22'sine, 780 milyon kişilik bir nüfusa ulaşıyoruz. Bu ülkelerde markanın tüm organizasyonu da Türkiye'den yürütülüyor. Hedefimiz her ülkenin hakkını vererek, önce buralarda başarılı olmak ve ülke sayımızı artırarak dünya üzerinde daha geniş bir coğrafyaya yayılmak" dedi.

Lisans haklarını aldıkları 6 ülkede çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Özkan, "Kuzey Afrika'da pazar araştırmalarımızı tamamlayıp, doğru franchise'larımızı belirlemiş durumdayız. 2012'de Tunus, Libya ve Fas'ta mağazalarımızı açmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde Kuzey Afrika'da 15 mağazaya ulaşmak arzusundayız. Sırbistan'a ise Aydınlı olarak doğrudan kendi yatırımımız ile gireceğiz. Şu anda Mısır'da bulunan 5 mağazamıza ilaveten yeni Kuzey Afrika ülkelerinde açacağımız bu yeni mağazalarla 5 yıl

içinde 20 mağazaya ulaşacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin 2008'deki global krizden en az etkilenen ülkelerden biri olarak hızla çıkmayı başardığını dile getiren Levent Özkan, "Biz de Grup olarak bu dönemi takip eden 2009 yılında 4 milyon doları ihracat olmak üzere 35 milyon dolarlık U.S. Polo Assn. cirosu açıkladık. 2011 yılı sonunda ise 25 milyon doları ihracat olmak üzere 146 milyon dolarlık toplam U.S. Polo Assn.

ciromuz ile ihracatımızı yüzde 600, toplam ciromuzu da yüzde 400 artırmayı başardık" dedi.

2011 yılında yurtdışında 54, yurtiçinde 112 olmak üzere toplam 166 U.S. Polo Assn. mağazasına ulaştıklarını kaydeden Özkan, 2012 hedeflerinin yurtiçinde 132, yurtdışında ise 89 mağazaya ulaşmak olduğu söyledi. Özkan, "2012'de 55 yeni mağaza açacağız ve toplam 221 mağazaya ulaşacağız. Geride bıraktığımız 4 aylık süre içinde 13 mağazamızı açtık bile. Hedefimize ulaşmak için her hafta bir mağaza açacağız" şeklinde konuştu.

Aydınlı Grup Yurtiçi Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Osman Şentürk ise Aydınlı Grup'un dünya sıralamasında U.S. Polo Assn.'in en büyük ikinci iş ortağı olmasına rağmen perakendecilikte yaptığı başarılı çalışmalarla mağazacılık operasyonu olarak birinci sırada yer aldığını belirtti. Şentürk, "İşte bu nedenle Amerika ile birlikte tüm dünyaya Türklerden oluşan uzman bir kadro ile çalıştığımız bir konsepti götürüyoruz. Aydınlı Grup olarak dünya perakende liginde en önemli markalarından biri olmak için

gerekli yatırımları yaparak alt yapımızı kurduk ve bir Ar-Ge ekibi oluşturduk. Tüm dünyada uygulanması hedeflenen bir mağaza konsepti hazırlıyoruz.

Bu konseptin sonuçlandırılması ve dünyadaki tüm U.S. Polo Assn. mağazalarında uygulanması için hazırlıklarımız bitmek üzere" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydınlı Grup, U.S. Polo Assn'de 42 Ülkeye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement