Baltık Ülkeleri Avrupa Komisyonu'ndan Yardım Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Baltık Ülkeleri Avrupa Komisyonu'ndan Yardım Bekliyor

Üç Baltık ülkesi Başbakanı, Litvanya ve Polonya arasındaki doğalgaz boru hattının proje finansmanı konusunda bir karar alınması için Avrupa Komisyonu ve Polonya'dan yardım istedi.

17.04.2015 21:11

Üç Baltık ülkesi Başbakanı, Litvanya ve Polonya arasındaki doğalgaz boru hattının proje finansmanı konusunda bir karar alınması için Avrupa Komisyonu ve Polonya'dan yardım istedi.

Gecen yılın Ekim ayında Litvanya ve Polonya arasında döşenecek 534 kilometre uzunluğundaki doğalgaz boru hattı projesine Avrupa Komisyonu öncelikli statüyü verdi.

Litvanya Başbakanı Algirdas Butkevicius, Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma ve Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Avrupa Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker ve Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'a konuyla ilgili bir mektup gönderdiler.

Basın mensuplarına resmi açıklamada bulunan Butkevicius, Polonya'dan, projenin Baltık ülkeleri için önemini dikkate alınmasını umut ettiklerini belirtti.

Avrupa Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansı (ACER), 2014 Ağustos ayında yaklaşık 558 milyon avro değerindeki boru hattı projesi için Litvanya'nın 54.9 milyon, Letonya'nın 29.4 milyon, Estonya'nın ise 1.5 milyon avro tutarındaki tazminatı Polonya'ya ödemesi bekleniyor. Fakat Varşova'nın, tazminat rakamların daha yüksek olmasından yana tavır koyduğu gelen bilgiler arasında.

Boru hattı projesinin maliyetini onaylayan ACER, projede yer alan ülkelerin, finansman kararlarını uygulamaları gerektiğini açıkladı.

Litvanya gaz şirketi, projeye düşen toplam pay olan 136 milyon avro'nun 80 milyonunu Avrupa Birliği fonlarından elde edecek.

Yaklaşık 170 km'lik kısmının Litvanya topraklarından geçmesi beklenen doğalgaz boru hattının 2019 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Baltık Ülkeleri Avrupa Komisyonu'ndan Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement