Benecol'e 15 Milyon YTL Yatırdı Emeklese de Sağlık İçin Direnecek - Son Dakika
Ekonomi

Benecol'e 15 Milyon YTL Yatırdı Emeklese de Sağlık İçin Direnecek

Benecol\'e 15 Milyon YTL Yatırdı Emeklese de Sağlık İçin Direnecek

Ülker 50 Yaş Altında Kalp Krizi Geçirme Sıklığında Yüzde 20 ile Avrupa Rekorunu Elinde Bulunduran Türkiye'de 15 Yaş Üstü Yetişkinlerin Yüzde 79'u Kolestrol Seviyesini Bilmiyor.

17.07.2008 02:24

Ülker 50 yaş altında kalp krizi geçirme sıklığında yüzde 20 ile Avrupa rekorunu elinde bulunduran Türkiye’de 15 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 79’u kolestrol seviyesini bilmiyor.

3 kişiden 1’i de yüksek kolestrol problemi yaşıyor. "Kolestrol düşürücü" özelliği ile kalp sağlığına katkı yapmayı amaçlayan Kalbim Benecol için bugüne kadar 15 milyon YTL yatırım yaptıklarını söyleyen Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Kolesterol düşürücü pazar dünyayla kıyaslandığında henüz ’emekleme döneminde’ olmakla birlikte biz bu pazarın geleceğinden ve gelişme potansiyelinden çok ümitliyiz. İşe başlarken daha yüksek bir noktaya ulaşacağını düşünmüştük. Beklediğimiz noktaya gelmemiş olsa da Türklerin ihtiyacı olduğu düşüncesiyle pazardaki varlığımızı koruyacağız" dedi.

Yüzde 10 büyür

Geçtiğimiz yıl bin tonluk satış hacmine ulaştıkları fonksiyonel gıdanın yıllık yüzde 10 büyüyeceğini öngördüklerini dile getiren Tütüncü, şunları söyledi: "Biz bu ürünle Türkiye’de olmayan bir pazar oluşturduk. Benecol’ün de içinde yer aldığı fonksiyonel gıda pazarı dünyada hızlı bir büyüme gösteriyor. Geçen yıl 105 milyar dolarlık hacme ulaşam pazar paketli gıda pazarının yüzde 6.5’ine denk geliyor. Kolestrol düşürücü ürünlerin Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Türkiye’yi de kapsayan büyüklüğü ise yaklaşık 2 milyar dolar oldu."

Çeşitlendirmeye varız

Tütüncü, fonksiyonel gıda konusunda, anti aging ürünleri gibi bir çeşitlendirmeye gitmeyi düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine de, ticari bir kuruluş olarak pazarlama ve müşterinin taleplerini yakın olarak takip ettiklerini, piyasada bu ürünleri ticari olarak çıkarma satma konusunun kendilerine çekici geldiği anda bunları yapabilecek teknik ve üretim kabiliyetlerine sahip olduklarını vurguladı.

30 ülkede satılıyor

Ülker’in Finlandiyalı ortağı Raisio’nun Ar-Ge Direktörü Ingmar Wester de ürünleri 30 ülkede satıldığını belirterek şunları söyledi: "Benecol’de kullandığımız bitkisel stanol esteri kolesterol düşürücü etkinin yanısıra tip 2 ve tip 1 diyabet, trigliserid konusunda da olumlu etkilere sahip."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Benecol'e 15 Milyon YTL Yatırdı Emeklese de Sağlık İçin Direnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement