Bursa'da Kirmastı Deresindeki 'Bor Kirliliği' Endişe Veriyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Kirmastı Deresindeki 'Bor Kirliliği' Endişe Veriyor

Bursa'da Kirmastı Deresindeki 'bor kirliliği' endişe veriyorBURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden geçen Kirmastı Deresinin suyunda tespit edilen yüksek orandaki bordan kaynaklanan kirlilik, kırsal Yavelli Mahallesi ve çevresindeki üreticilere endişe veriyor.

03.09.2018 17:08

Bursa'da Kirmastı Deresindeki 'bor kirliliği' endişe veriyor

BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden geçen Kirmastı Deresinin suyunda tespit edilen yüksek orandaki bordan kaynaklanan kirlilik, kırsal Yavelli Mahallesi ve çevresindeki üreticilere endişe veriyor.

Yavelli Mahallesi Muhtarı Ersin Demir, bor karışmış dere suyunun ürünlerin bitki dokusunu bozma etkisine sahip olduğunu söyledi. Demir, 'Dere suyu sulama suyu olarak kesinlikle kullanılmamalıö dedi. Muhtar Ersin Demir, sulama suyundaki bor miktarının kabul edilebilir değerin çok üzerinde olduğunu da belirterek, Kirmasti Deresi güzergahı üzerinde bulunan kırsal mahalleler ile tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı ova, belde ve mahallelerin büyük risk altında olduğunu savundu. Muhtar Demir, şöyle devam etti

'Görünen o ki, bu topraklar bu sulama suyu ile sulandığı müddetçe yakın zamanda ürün alınamaz hale gelecek. Bu yıl büyük miktarda ürün kaybı yaşanmış ve üretici içinden çıkılmaz bir borç batağına sürüklenmiştir. Bu soruna bir an önce müdahale edilerek, bor kirliliğinin nereden kaynaklandığı konusunun acilen araştırılarak bir çözüm bulunması gerekmektedir. İlçe çiftçisinin ekonomik kaybı bu sorundan dolayı çok büyüktür. Devlet, bu kaybın telafisi yönünde sorunu çözüme ulaştırmalıdır.

Mustafakemalpaşa ilçesinde yüzlerce dönüm tarım arazisinin sulandığı Kirmastı Deresinin suyunun, bölgedeki Kestelek Eti Bor Madeni tesislerinden karışan bor nedeniyle kirlendiği iddia edildi.

Bursa\'da Kirmastı Deresindeki \'Bor Kirliliği\' Endişe Veriyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Kirmastı Deresindeki 'Bor Kirliliği' Endişe Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement