Denizli'deki Modaya Uydu 'Hamam' ile Dünyaya Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Denizli'deki Modaya Uydu 'Hamam' ile Dünyaya Açıldı

Denizli\'deki Modaya Uydu \'Hamam\' ile Dünyaya Açıldı

Babası ve Kardeşleriyle Birlikte Demir Ticareti ile Uğraşırken 'Herkes Bu İşi Yapıyorsa Vardır Bir Bildikleri' Diyerek Tekstil Sektörüne Giren Haluk Eke, 'Hamam' Markasını Dünyanın En Ünlü Havlu-bornoz Markaları Arasına Soktu.

03.02.2008 02:22

Babası ve kardeşleriyle birlikte demir ticareti ile uğraşırken ’Herkes bu işi yapıyorsa vardır bir bildikleri’ diyerek tekstil sektörüne giren Haluk Eke, ’Hamam’ markasını dünyanın en ünlü havlu-bornoz markaları arasına soktu. Moulin Rouge kızlarından Fashion Diamond yatlarına kadar pek çok yerde ürünleri kullanılan Hamam, bugünlerde yeni otelinin hazırlıklarına başlayan Robert De Niro’dan haber bekliyor.

FASON üretici olarak girdiği ev tekstili alanında kendi markası ile var olmaya çalışan Haluk Eke, dünyanın ünlü markaları arasında "Hamam"la kendisine yer açtı. Denizli’nin zaten meşhur olan havlu ve bornozlarını "Hamam" markası ile lüks mağazalara taşıyan Eke, dünyaca ünlü eğlence merkezi Moulin Rouge’un, Mexico’daki dünyanın en iyi SPA’sına sahip, ödüllü otel Mandarin Oriental’in, Fashion TV’nin sahip olduğu F. Diamond yatlarında tercih edilmiş olmakla da övünürken, Robert De Niro’nun yeni otelinden de haber bekliyor.

DEMİRCİYDİ TEKSTİLCİ OLDU: Babası ve 2 kardeşiyle birlikte demir ticareti ile uğraşırken, "Herkes bu işi yapıyorsa vardır bir bildikleri" diyerek tekstil sektörüne giren Haluk Eke, Hamam’ın doğuşuna kadar geçen süreyi şöyle anlattı: "Denizli öteden beri tekstil sektöründe özel bir konuma sahiptir. 80’lerde tekstil furyası iyice yayılmıştı. Ben de 1989’da ’biz de bir kenarından başlayalım’ diyerek, bu işe soyundum. Önce Denizli’nin birkaç tanınmış markasıyla çalışmaya başladık. 10 kişilik bir ekiple, bu markalara fason üretim yaptık. Ama bir yıl sonra Amerika’dan ilk siparişimizi aldık, çok küçük bir siparişti ama sonra yıllık üretimimizi kapattılar. ’Eke’nin kalitesi iyiymiş’ diye duyulunca, işlerimiz de büyüdü. Biz bir şey yapmadan fısıltı gazetesi portföyümüzü genişletti. 10 kişiden 50 kişiye çıktık ve dünyanın pek çok ünlü markasının üreticisi olduk."

12 YIL SONRA HAMAM DOĞDU: Kısa sürede havlu ve bornoz alanında kendine bir yer edinen Eke Tekstil’in, önce yurtdışındaki fuarlara kendi özel koleksiyonu ile katılmaya başladığını, bunların beğenilmesi üzerine bir marka oluşturma fikrinin ortaya çıktığını anlatan Haluk Eke, eşinin bulduğu "Hamam" adı ile 2001’de yeni bir kulvara girdiklerini söyledi. Eke Tekstil’i ’anne’ye, Hamam’ı ’bebeğe’ benzeten Haluk Eke, 2002’de dünya patentini aldığı Hamam’ın bugün Paris, Londra, Tokyo, Moskova’da ve Düsseldorf’ta yaklaşık 150 noktada dünyanın en ünlü markaları ile birlikte satılmasından gurur duyuyor. Turquality kapsamındaki 33 marka arasındaki en genç marka olma özelliği taşıyan Hamam’ın 6 yıllık kariyerinden oldukça memnun olan Haluk Eke, bunu şöyle anlattı: "Tekstil işine ilk girdiğimde kendimi feda ediyormuşum hissine kapılmıştım. Bugün Eke Tekstil, kalitesi ile pek çok büyük markanın tercih ettiği bir üretici. Eke ürünlerinde, üstünde ister Gap ister Ralph Lauren etiketi bulunsun, onlardan fazla sorumluluk sahibi. Hamam da ancak böyle bir üretici ile çalışacak bir marka. Hamam’ın Eke Tekstil’in cirosunun içindeki payı yüzde 7. Ancak Hamam bizim bebeğimiz, onun değerini parayla pulla ölçecek durumda değiliz. Doğru işleri doğru insanlarla yaparak, dünya çapında bir marka olma yolunda ilerliyoruz."

Robert De Niro’nun otelinden teklif geldi

ÜNLÜ tasarımcı İdil Tarzi’nin deyimiyle ’sadece bir havlu koleksiyonu değil, banyolar için hazırlanan lüks bir tüketim markası" olan Hamam’ın yurtdışındaki ünü Amerika’ya kadar ulaştı. ABD pazarına ancak Milano ve Dubai’de de yapılandıktan sonra girme planları yapan Hamam, gelen bir teklif üzerine bu planını değiştirecek gibi görünüyor. Genel Müdür Özgür Usta, bu değişikliğe Amerika’dan gelen sürpriz bir randevunun neden olduğunu söylerken, Robert De Niro’nun iki ortağıyla New York’ta yapacağı otelin spa’sında Hamam ürünlerinin kullanılmasının düşünüldüğünü açıkladı. Hamam’ın beklediği diğer haber ise Elle Decor Uluslararası Tasarım Yarışması’nda (EDIDA) banyo aksesuvarları kategorisinde ödüle aday gösterilmiş olması.

Tarzi ve Sarıyer’den sonra Fadıllıoğlu ile iddialı

İLK koleksiyonu İdil Tarzi’nin imzasını taşıyan Hamam ünlü isimlerle çalışmaya devam ediyor. Hamam, dünyanın en iyi 100 tasarımcısından biri olarak kabul edilen ünlü endüstriyel tasarımcı Aziz Sarıyer’le hazırladığı koleksiyonun ardından, mimarı konsept konusunda da ödüllü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu ile çalışmaya başladı. İlk olarak geçen hafta Paris’te yapılan Maison& Objet Fuarı’nda tanıtılan bu mimari konsept, bu yıldan itibaren tüm dünyada ve Türkiye’deki yaklaşık 200 satış noktasında uygulanacak. Haluk Eke, Hamam markasıyla yola çıkarken üretim kalitesinin yanı sıra tasarıma da önem verdiklerini vurgularken, bunun için önümüzdeki günlerde de tasarım dünyasının önemli isimleriyle çalışarak devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Denizli'deki Modaya Uydu 'Hamam' ile Dünyaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement