Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, petrol fiyatlarının uzun süre düşük seviyede devam etmesi halinde Rusya'da petrol üretiminin azaltılmasının kaçınılmaz olduğunu, fakat bunun Rusya hükümetinin maksatlı bir eylemi olmayacağını bildirdi.
Dvorkoviç konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Petrol sektörümüzün ciddi anlamda özel olmasından, tamamen devletin kontrolünün altında olmamasından yola çıkıyoruz. Piyasa çeşitli şirketlerin kararlarıyla kontrol ediliyor. Böyle de devam edecek. Şirketler kendi çıkarlarından yola çıkarak duruma bakacaklar. Eğer fiyatlar uzun süre boyunca bu denli düşük devam ederse, yatırımların ona göre düzenlenmesi kaçınılmazdır, bu da peşinden petrol üretiminin azaltılmasını getirecek. Fakat bu devletin maksatlı bir eylemi ve devletin çıkarları doğrultusunda olmayacak. Biz petrol sektörümüzün istikrarlı işlev görmesinden yanayız."
Dvorkoviç, piyasanın dış faktörlerin ve vergi sistemi yapısının etkisi altında kendisini kontrol ettiğini ve adapte olduğunu belirterek, "Bu sonunda fiyatların üst düzeyde istikrara kavuşmasına sebep olacak" dedi. - Moskova
Son Dakika › Ekonomi › Dvorkoviç: Petrol Üretiminin Azaltılması Kaçınılmaz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?