Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi Trakya'ya çok ciddi katma değer sağlayacak" dedi.

03.02.2016 14:56

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi Trakya'ya çok ciddi katma değer sağlayacak" dedi.

Minsolmaz, basın toplantısında, hükümet olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını, verilen sözlerin yerine getirilmesi için çalıştıklarını, işçi, memur ve emekli olmak üzere her kesime yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi çalışmalarının sürdüğü yönündeki açıklamalarının Trakya'da heyecanla karşılandığını kaydeden Minsolmaz, hükümetin tüm Türkiye'ye olduğu gibi, Trakya'ya da ciddi yatırımlar yaptığını aktardı.

Havalimanı çalışmalarını Trakya milletvekilleri olarak yakından takip ettiklerini vurgulayan Minsolmaz, "Çalışmalar, etkin bir şekilde sürüyor. Bu konular, kapsamlı mühendislik ölçümleri ve uzun süreli çalışmaları gerektiriyor. Edirne-Kırklareli Havalimanıyla bu bölgede çok ciddi bir havayolu ulaşımı da sağlanmış olacak. Bu proje, Trakya'ya çok ciddi katma değer sağlayacak" diye konuştu.

Hızlı Tren Projesi'yle ilgili de Binali Yıldırım'la görüştüklerini, ihalenin bu yıl yapılacağını belirten Minsolmaz, "Hızlı tren, tamamen mevcut hattın iyileştirilmesi gibi yorumlanıyor. Bununla ilgili bir durum yok. Bu bambaşka, yeni bir güzergah, yeni bir mühendislik projesi. Bize verilen bilgilere göre, Lüleburgaz'dan İstanbul'a 32 dakika, Edirne'den İstanbul'a 60 dakikada ulaşan hızlı bir tren. Bu proje, gerçekten çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Edirne-Kırklareli Havalimanı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement