Fidanlardan 150 Bin Lira Kazanmayı Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Fidanlardan 150 Bin Lira Kazanmayı Hedefliyor

Fidanlardan 150 Bin Lira Kazanmayı Hedefliyor

Ordu'da 10 yıl önce emekli olan bir polis ikramiyesinin bir bölümüyle aldığı fidanlardan 150 bin lira kazanmayı hedefliyor.

17.06.2013 10:29  Güncelleme: 10:30

Ordu'da 10 yıl önce emekli olan bir polis memuru ikramiyesinin bir bölümüyle aldığı fidanlardan 150 bin lira kazanmayı hedefliyor.

Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde bir arazi üzerine 10 yıl önce toplam 5 bin mavi ve batı ladin fidanı diken emekli polis memuru Akif Bayazıt, bu yıl satmaya hazırlandığı fidanlardan tam 150 bin lira kazanmayı bekliyor.

Emekli polis memuru Akif Bayazıt, 10 yıl önce emekli parasının bir bölümüyle tanesi 1 TL'den 5 bin mavi ve batı ladin fidanı aldığını söyledi.

Kasım ayında satışlara başlayacağını belirten Bayazıt, "10 yıl önce emekli olduğumda 1 TL'den 5 bin tane mavi ve batı ladin fidanı aldım. Bu fidanları Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde bir arazi üzerine dikerek bu bölgede fidanların üretimine başladım" dedi.

Yokuşdibi beldesinde dikili fidanların hızlıca büyüdüğünü ifade eden Bayazıt, "5 fidandan beklentim çok yüksek. Fidanlarım beklediğimin üzerinde büyüdü. Bu bölge coğrafi olarak bu işe çok uygun. Kasım ayında satacağım fidanlardan mavi ladinden 100 bin lira, batı ladin fidanlarımdan ise 50 bin lira kazanmayı bekliyorum" diye konuştu.

Bayazıt, fidancılığı geliştirmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fidanlardan 150 Bin Lira Kazanmayı Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement