First Lady'nin Kredi Kartı 'Kırmızı Tabanlı Ayakkabı'yla Düzeliyor - Son Dakika
Ekonomi

First Lady'nin Kredi Kartı 'Kırmızı Tabanlı Ayakkabı'yla Düzeliyor

First Lady\'nin Kredi Kartı \'Kırmızı Tabanlı Ayakkabı\'yla Düzeliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül'ün 'Kırmızı Tabanlı' Ayakkabılarının Fransız Değil, Türk Markası Nursace'den Alındığını Gösteren Fiş, Türkiye'nin First Lady'sinin Adının Kredi Kartında Yanlış Yazıldığını Ortaya Çıktı.

07.12.2007 02:29

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün ’kırmızı tabanlı’ ayakkabılarının Fransız değil, Türk Markası Nursace’den alındığını gösteren fiş, Türkiye’nin first lady’sinin adının kredi kartında yanlış yazıldığını ortaya çıktı.

Kartı veren Garanti Bankası, gerekli düzeltmeyi yaparak Hayrünnisa Gül’e hemen yeni bir kart göndereceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün, Fransız modacı Christian Louboutin’in yarattığı ancak Türk firması "Nursace"den satın aldığı kırmızı tabanlı ayakkabısı, bir yanlışın ortaya çıkmasına neden oldu. Hayrünnisa Gül’ün kırmızı tabanlı ayakkabısı ile ilgili haberin Hürriyet’te yer almasının ardından açıklama yapan Güneyce Deri San.ve Tic.Ltd.Şti, ayakkabının Esenyurt’taki mağazalarından alındığını duyururken, Hayrünnisa Gül’ün ödeme yaptığı kredi kartı fişini de dağıttı. 270 YTL’lik kredi kartı ödemesine ilişkin fişte, "Hayrinüsa Gül" yazması dikkati çekti.

DOĞRUSU HAYRÜNNİSA: Oysa Cumhurbaşkanı Gül’ün eşinin adı nüfus kayıtlarında "Hayrünnisa" olarak geçiyor. Hayrünnisa Gül’ün nüfus kaydı, eşinin kütüğünün bulunduğu Kayseri’de bulunuyor. Kayseri’nin Kocasinan ilçesi nüfus kütüğüne kayıtlı bilgilerle karşılaştırıldında, Hayrünnisa Gül’ün adının Garanti Bankası tarafından verilen kredi kartında yanlış yazıldığı ortaya çıkıyor. Halbuki kredi kartı uygulamalarında nüfustaki kimlik bilgileri ile kredi kartındaki bilgilerin birbirini tutması gerekiyor.

KARTI YENİLENİYOR: Hayrünnisa Gül’ün Nurcase’den alışveriş yaparken kullandığı kartı veren Garanti Bankası, bu yanlışlığı gidermek için hemen harekete geçti. Nüfus kimlik bilgileri ile kredi kartında yer alan bilgilerin birbirini tutmamasının, kartın kullanımında bir sorun yaratıp yaratmayacağına ilişkin bilgilerine başvurduğumuz Garanti Bankası yetkilileri, Hayrünnisa Gül’ün 2003 yılından bu yana sorunsuz bir şekilde bu kartı kullanabildiğine dikkat çektiler. Banka kayıtlarında ek kart olarak hazırlanmış kredi kartı bilgilerinde ismin "Hayrinüsa Gül" olarak geçtiğini ve bugüne kadar bu konuda bankaya herhangi bir sorunun iletilmediğini belirten yetkililer, şöyle dediler:

ÖNEMLİ SORUN DEĞİL: "Zaman zaman bu tür yazım hataları oluyor, müşterilerimiz bununla ilgili bir sorun bize ilettikleri anda çözüyoruz. Kaldı ki Hüyrünnisa Hanımefendi’nin bugüne kadar böyle bir sorun yaşadığına ilişkin bilgimiz yok. Kimsenin de kalkıp, herkes tarafından tanınan bir kişiye ’isminiz burada yanlış yazıyor, bu kartla alışveriş yapamazsınız’ diyebileceğini de sanmıyoruz. Zaten bu tür harf hataları artık, müşterilerimiz için önemli bir sorun teşkil etmez. Kredi kartı kullanımında chip&PIN’e geçildiği için, kimse kimlik sormuyor, önemli olan şifrenizi doğru girmeniz. Ama biz banka olarak, hemen kayıtlarımızdaki bilgileri düzeltip, Hanımefendi’ye yeni kartını yolluyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi First Lady'nin Kredi Kartı 'Kırmızı Tabanlı Ayakkabı'yla Düzeliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement