Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugüne kadar yapılan denetimlerde çiğ ete su katıldığı yönünde bir tespit olmadığını, bundan sonraki denetimlerde bu yönde bir olumsuzluğa rastlanılması durumunda gerekli yasal işlemler yapılarak, "tağşiş"...

04.09.2012 15:22

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugüne kadar yapılan denetimlerde çiğ ete su katıldığı yönünde bir tespit olmadığını, bundan sonraki denetimlerde bu yönde bir olumsuzluğa rastlanılması durumunda gerekli yasal işlemler yapılarak, "tağşiş" kapsamında firmaların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organları ve internet medyasında çiğ etlerin içerisine su enjekte edilerek ağırlığının artırıldığı yönünde iddialara yer verildiği belirtilerek, söz konusu iddialara açıklık getirildi.

Bakanlığın programlı veya ihbar ve şikayete dayalı olarak gıda maddelerinin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim yaptığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çiğ ete ağırlığını artırmak amaçlı su enjekte edilmesi mevzuata göre yasal değildir. Ancak Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne göre mevzuatta izin verilen maddelerle et marine (terbiye) edilebilmekte olup, lezzet artırmak amacıyla marine edilmiş ürünün ambalajlanması ve etiketinde bu bilgilerin belirtilmesi zorunludur.

Sonuç olarak bugüne kadar yapılan denetimlerde çiğ ete su katıldığı yönünde bir tespit olmayıp, bundan sonraki denetimlerde bu yönde bir olumsuzluğa rastlanılması durumunda gerekli yasal işlemler yapılarak tağşiş kapsamında firmalar kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Muhabir: Zeynep Akyıl

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement