Gökhan Yavaş: "E-Ticarette Mobile Yatırım Yapan Kazanacak" - Son Dakika
Ekonomi

Gökhan Yavaş: "E-Ticarette Mobile Yatırım Yapan Kazanacak"

Gökhan Yavaş: "E-Ticarette Mobile Yatırım Yapan Kazanacak"

ticaret konusunda hızlı bir rekabet yaşanacağını ve 2015 yılında e-ticaretin mobil kanalda büyüme kaydedeceğini söyledi.

12.01.2015 09:23

ticaret konusunda hızlı bir rekabet yaşanacağını ve 2015 yılında e-ticaretin mobil kanalda büyüme kaydedeceğini söyledi.

2014 yılında özellikle kredi kartlarında taksit sınırlaması ve seçimler gibi elektronik ticareti olumsuz olarak etkileyen nedenlere rağmen sektördeki büyümenin 50 milyar TL'nin üzerine çıktığını belirten Aldido.com CEO'su Gökhan Yavaş, 2015 yılında e-ticaretin mobil kanalda büyüme kaydedeceğini vurguladı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de internetten en çok cep telefonu, elektronik ve giyim ürünlerinin satıldığını belirten Yavaş, "Ancak geçen yıl cep telefonu özellikle taksit sınırlamaları sonrasında hızını yitirdi. Tüketici akıllı telefonda pahalı markalar yerine, aynı özellikleri taşıyan ama uygun fiyatlı markaları tercih etmeye başladı. 2014 yılının en önemli özelliği e-ticaret sitelerinin hızlı tüketim ürünlerinde ile altın satışlarında büyüme kaydetmesiydi. Piyasadan daha ucuza satılması ve 9 aya kadar taksit yapılabilmesi çocuk bezi, mama ve temizlik ürünleri satışlarını önemli ölçüde artırdı. 2015'de gıda da dahil olmak üzere market harcamaları artışının devam edeceğini düşünüyoruz. Kredi kartına 4 taksit uygulaması ve yüzde 5 ile 10 arasında indirimle satılması nedeniyle 2014'de altın satışları da yükselmişti. Geçen yıl toplam altın satışlarında yüzde 10 olan internet payının, bu yıl iki katına erişeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

2015'in mobile yatırım yapan e-ticaret sitelerinin yılı olacağının altını çizen Gökhan Yavaş, "2013 yılında dünyada mobil, e-ticaretin yüzde 10'luk bölümünü oluşturuyor ve gelecek birkaç yıl içinde bu payın yüzde 50'yi geçeceği hesap ediliyordu. 24 saat internette kalmamızı sağlayan mobil hayat, tüketiciyi ve tüketim tercihlerini değiştirdi. Günümüz tüketicisi artık zaman ve mekana bağlı kalmadan, hızlı ve güvenli alışveriş yapmak istiyor. Bunun sonucu olarak mobil alışverişte akıllı telefonlarla yapılan alışverişler tabletlere karşı hızla artmaya başladı. Rekabetin yoğun olduğu, mobil ticarete odaklanan ve yatırım yapan firmaların güçlendiği bir yıl olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gökhan Yavaş: 'E-Ticarette Mobile Yatırım Yapan Kazanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement