İşkur revaçta olan meslekleri açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

İşkur revaçta olan meslekleri açıkladı

İşkur revaçta olan meslekleri açıkladı

En çok aranan ve revaçtaki meslekleri açıklayan İŞKUR, Mesleki Eğitim Projesiyle işsizliğe çare arıyor.

12.12.2012 09:04  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun en çok aranan ve revaçta olan mesleklerin, hemşirelik, iş sağlığı güvenliği uzmanlığı, satış elemanlığı ve bilişim olduğunu söyledi.

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programı, ev hanımıyken meslek kurslarını bitirip iş sahibi olan Esma Genç ve Ferda Acer ile İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun'i konuk etti.

İŞKUR'un "Mesleki Eğitim Projesi" hakkında bilgi verilen programda, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun iş arayan, meslek sahibi olmak isteyenlerin bu projeden nasıl yararlanabileceklerini anlattı.

Coşkun, "Mesleki eğitim projesinden yararlanan her kursiyere kursa katıldıkları her gün için İŞKUR olarak 20 TL ücret ödüyoruz. Kurs ücretsiz ve iş garantili. Eğitim bitene kadar işverene maliyeti yok. İşverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırdıkları işveren payı sigorta primini devlet işsizlik sigortası fonundan karşılıyor. Bayanlarda yaş sınırı yok. Erkekler için 29 yaşın altındaki kişilere ve 36 ay süreyle, proje İŞKUR'la birlikte yapılıyorsa 42 ay şeklinde'' diye konuştu.

Mesleki eğitim projesinden yararlanan ve kursa katıldıktan sonra yaşadıkları değişimi Özlem Denizmen'e anlatan Esma Genç, "Kendime güvenim geldi ve bu kurs benim için dönüm noktası oldu.Kendime güvenim çocuklarıma da olumlu olarak yansıdı.'' dedi. Programa katılan bir diğer kursiyer Ferda Acer ise, "Hayatımda büyük değişiklikler oldu. Çocuklarıma ilgim, konuşmalarım değişti. Bana çok şey kattı. Keşke tüm belediyeler bunu yapsa.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi İşkur revaçta olan meslekleri açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement