Junioshow Fuarı Bursa'da Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Junioshow Fuarı Bursa'da Açılıyor

Junioshow Fuarı Bursa\'da Açılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık ve BEKSİAD işbirliğiyle, Türkiye'de Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü'ndeki üretimin yüzde 80'ini karşılayan Bursa'ya kazandırılan 'Junioshow Fuarı' 13- 17 Ocak 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

11.01.2016 14:17

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık ve BEKSİAD işbirliğiyle, Türkiye'de Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü'ndeki üretimin yüzde 80'ini karşılayan Bursa'ya kazandırılan 'Junioshow Fuarı' 13- 17 Ocak 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık organizasyonunda Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliği ile Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve KOSGEB'in desteği alınarak hazırlanan Bursa Bebe Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. Fuar öncesinde BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya katıldı.

'BURSA, SEKTÖRÜN ÜRETİM ÜSSÜ KONUMUNDA'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü Bursa'yı fuarcılık alanında önemli bir merkez konumuna ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. İsmail Kuş, bebe- çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye genelinde 4 binden fazla üretim atölyesinde 60 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini dile getirdi. Türkiye bebe– çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretimin yüzde 80'inin Bursa'da gerçekleştirildiğine dikkati çeken İsmail Kuş şöyle dedi:

"Ürünlerimiz, dünyanın dört bir yanındaki pazarlarda alıcı buluyor. Sektörümüz, özellikle Uzakdoğu'daki rakiplerine karşı kaliteli üretim, kısa süreli ve hatasız sevkiyat, etkin pazarlama ve dağıtım avantajına sahip bir yapıda. Böylesine güçlü bir konumda bulunan firmalarımızın tasarım odaklı çalışmalarını desteklemek ve sağladıkları katma değerli üretimi arttırmak istiyoruz."

'BTSO OLMASAYDI BU FUARI UZUN SÜRE YAPAMAZDIK'

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay da, Junioshow Fuarı'nın sektöre büyük hareketlilik kazandıracağını belirterek şöyle konuştu:

"11 yıl önce de Bursa'da bu fuarı hayata geçirmiştik. O günün şartlarıyla yeterli desteği göremedik. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay'ın 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' sloganıyla biz de elimizi taşın altına koyduk. Sektörümüzü büyütme adına güzel bir fuara imza atıyoruz. 11 sene önce 1 salonu ancak doldurarak bu fuarı gerçekleştirmiştik. Şimdi ise 4 salonumuz da doldu."

'JUNİOSHOW SEKTÖRÜN NABZINI TUTACAK'

Junioshow Fuarı'nın sektörün uzun süredir beklediği, bebek ve çocuk sektörüne yeni bir soluk kazandıracak fuar olduğunu belirten TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya, "Junioshow, bebe ve çocuk hazır giyim sektöründeki 30 ülkeden 150'nin üzerinde üretici ve ihracatçı firmalar, 4 salondan oluşan 20 bin metrekarelik platformda bir araya getiriyor" diye konuştu.

FUARDA NELER OLACAK?

Sektörün son trendlerinin sergileneceği Junioshow, 5 gün boyunca çok sayıda iş profesyonelini buluşturacak. Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar geniş coğrafyada yapılan tanıtımlar ile organize edilen alım heyetleri fuarı ziyaret edecek. BTSO, TÜYAP ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile çok sayıda ülkeden profesyonel iş dünyası temsilcileri, Junioshow Fuarı katılımcıları ile buluşacak. Fuar, Genç Tasarımcılar Ödül Töreni, Trend Sohbetleri, Trend Alanı ve Junio Defile etkinlikleri ile farklı bir konseptte sunulacak. İki gün boyunca konusunda uzman kişiler tarafından, fuaye alanında gerçekleştirecek sohbetler ile ziyaretçilere ve katılımcı firmalara sektör hakkında bilgi aktarılacak. 15 Ocak Cuma günü saat 15.30'da düzenlenecek Junio Defile ile de fuar katılımcısı lider firmaların yeni koleksiyonlarını, küçük mankenler tarafından sunulacak. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Junioshow Fuarı Bursa'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement