600 bin kamu çalışanı için zam pazarlığı başladı - Son Dakika
Ekonomi

600 bin kamu çalışanı için zam pazarlığı başladı

600 bin kamu çalışanı için zam pazarlığı başladı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde kritik toplantı başladı. İşçi ve işveren tarafının katılımıyla üçüncü görüşme bugün saat 14:00'te başladı.

24.04.2025 14:17

600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç işlemeye devam ediyor. İşçi ve işveren tarafının katılımıyla üçüncü görüşme bugün saat 14:00'te başladı. Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Türk-İş ve Hak-İş'in temsilcileriyle bir araya gelindi.

EN DÜŞÜK ÜCRET İÇİN TEKLİF BİN 800 LİRA

Şu dakikalar itibariyle daha önce sunulan 21 maddelik taslak teklifinin görüşülmesine başlandı. Buna göre kamuda en düşük günlük ücretin 1800 liraya yükseltilmesi talep ediliyor. Kıdem zammı ve refah payı da talepler arasında yer alıyor. Görüşmede bir sonraki toplantının da tarihi netleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme süreçleri ve bu kapsamda çerçeve protokol hazırlanmasının çok taraflı ve çok hassas bir şekilde yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu söylemişti.

Türk-İş ve Hak-İş'in zam taleplerini sunduğunu anımsatan Işıkhan, 16 Nisan'da Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) ev sahipliğinde tarafların ilk toplantısını gerçekleştirildiğini belirtti.

Görüşmelerde sürecin devam ettiğini vurgulayan Işıkhan, şunları kaydemişti: 24 Nisan'da yeni bir toplantı yapılacak. Bu çerçeve içerisinde hassasiyetle süreci yürütüyoruz. Şu an bir şey söylemek için çok erken olduğunu düşünmekteyim. Biz Bakanlık olarak da koordinasyon sorumluluğuna sahibiz. Burada iki tarafın getireceği rakamlar üzerinde belli ölçüde anlaşılacaktır. Özellikle ücretler, özlük hakları, sosyal yardımlar konusunda teknik heyetlerin çok ciddi çalışması var. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'müz bu heyetin içerisinde, her bir madde ince ince değerlendiriliyor, süreç bu şekilde ilerliyor.

Son Dakika Ekonomi 600 bin kamu çalışanı için zam pazarlığı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • C. Mersin:
    Siz kepçeyle alırken biz titizlikle incelemeden veriyoruz, fakat iş sizin vermenize gelince, tatlı kaşığı bile fazla diyorsunuz. Siz 10 alın bu millete 2 verin 3 verin o bile gözünüze çok görünsün. Gün ola devran döne 36 2 Yanıtla
  • TC Umut Şentürk:
    Korkmayin ya verin zamlari nasılsa ertesi gunlerd3 cıkartacak geri alacak formulu bulursunuz olmadı ek vergi var dimi bu ülkenin tarihinde kara bir lekedir 3 0 Yanıtla
  • Kirker:
    PTT de taşeron köleliğe son verecek bir babayiğit çıkarmı bir gün bu ülkede. mobing az maaş çok iş Allâh bildiği gibi yapsın sizi 1 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement