Katar'dan İthalatta Gümrük Vergisi Sıfır - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Katar'dan İthalatta Gümrük Vergisi Sıfır

30.07.2025 08:59

Katar'dan ithal edilecek belirli ürünlerin gümrük vergisi sıfıra düşürüldü, 2025'te yürürlüğe girecek.

Katar'dan ithal edilecek hurma, keten, tütün ve sünger taşının da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında gümrük vergisi yüzde sıfır olarak uygulanacak.

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla Katar'dan ithal edilecek hurma, keten, tütün ve sünger taşının da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında gümrük vergisi yüzde sıfır oldu.

Öte yandan, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu kararlar 1 Ağustos 2025'te yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Katar'dan İthalatta Gümrük Vergisi Sıfır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement