Kavun Hasadına Başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Kavun Hasadına Başlandı

Kavun Hasadına Başlandı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde, serada 2 yıl önce başlatılan kavun üretiminde bu yıl ilk defa hasat yapıldı.

12.05.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde, serada 2 yıl önce başlatılan kavun üretiminde bu yıl ilk defa hasat yapıldı. Tarladan toplanan kavunun piyasada kilosu 2.5 TL'den satışa sunulduğu bildirildi.

Serada kavun üretimine ilk defa 2010 yılında başladıklarını anlatan Adil Kurt, serada daha önce domates üretimi yaptıklarını, birkaç yıldır ise domatese alternatif olarak kavun üretimi yapmaya karar verdiklerini dile getirdi. Bu yıl birkaç serada üretimi yaptıkları kavun serasından dönümünden 15 ton ürün beklediklerini kaydeden Kurt, ürettikleri kavunların tüccarlar aracılığıyla yurt içinde tüketildiğini, hatta komisyoncuların da sırada beklediğini ve kendi aralarında kavunları almak için adeta yarıştığı yorumunda bulundu.

Ömer Kurt ise, bir kavunun ortalama 1.5 ile 4 kilogram geldiğini vurgulayarak, çiftçilere serada kavun üretimi yapmaları tavsiyesinde bulundu. Lezzetli aroması ve cinsi nedeniyle büyük önemi olduğunu vurgulayan Kurt, Çıtırex cinsi kavunun birinci hasadının mayıs ayı başında başladığını ikinci hasadının ise 1 Haziran'da yapılacağı bilgisini verdi.

Domates kadar büyük dalları olan kavunun kaliteli olması için bir fidandan üç kavun alındığının altını çizen Ömer Kurt, üçten fazla kavunun biraz küçük olduğunu fakat lezzeti ve aromasında bir değişiklik olmadığını belirtti.

Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise, ilçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapılan kavundan 100 ton ürün beklediklerini, bunun 15 dönümünün örtü altında yetiştirildiğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kavun Hasadına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement