Limak'tan İskenderun Limanı'ndaki yangına ilişkin açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Limak'tan İskenderun Limanı'ndaki yangına ilişkin açıklama

Limak\'tan İskenderun Limanı\'ndaki yangına ilişkin açıklama

HATAY'ın İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan ve dün gece kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

09.02.2023 14:51  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'ın İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan ve dün gece kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangına ilişkin açıklama yapan liman işletmecisi Limak, "Bir yandan yangın söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken, bir yandan da deprem bölgesinde depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Limak Holding merkezinde kurulan kriz masası ile koordine bir şekilde liman yetkilileri de tüm imkanlarını bölge halkı ve liman çalışanları için seferber etmiş durumdadır" bilgilerini paylaştı.

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde 10 ilimizi etkileyen büyük bir deprem felaketi yaşadı. İskenderun Limanı 3-4 rıhtımlarının ortasındaki konteynerler de depremin etkisi ile alev aldı. Bu yangınla mücadelede çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, belediyeler ve özel sektör şirketleri; uçak, helikopter, itfaiye aracı, römorkör ve çeşitli araç destekleri ile destek verdi. Ayrıca 12 ton su ve köpük kapasiteli bir uçak Rusya'dan limana getirildi. Yanan maddeler içinde pvc gibi kimyasal içeriğe sahip malzemeler de olması sebebi ile söndürülmesi uzun sürmektedir. Ancak geldiğimiz noktada, yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına da başlanmıştır. Yangın bölgesinde hala koyu renkli duman çıkışı gözlemlenmektedir; ancak yangının sıçrama ya da büyüme ihtimali kalmadığı öngörülmektedir."

"HIZLI ALINAN ÖNLEMLER BÜYÜK BİR HASARI ENGELLEDİ"

Şirketten yapılan açıklamanın devamında ise "Yangın başladığı anda ekip arkadaşlarımızın ve ilgili resmi kurumların hızla aldığı önlemler sayesinde liman operasyonu için kritik makine ve ekipmanın yangından önemli bir hasar görmesi engellenmiştir. Özellikle belirtmek isteriz ki; bu yangın sonucu İskenderun Limanı'nın kullanımını engelleyecek yapısal herhangi bir hasar da oluşmamıştır. Tüm ülkemize yaşanan deprem felaketi nedeniyle vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimize tekrar geçmiş olsun" denildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Limak'tan İskenderun Limanı'ndaki yangına ilişkin açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement