Parayı Bastıran Vekil 'Pul' Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Parayı Bastıran Vekil 'Pul' Olacak

Parayı Bastıran Vekil \'Pul\' Olacak

PTT, Bir Süre Önce Başlattığı Kişisel Pul Uygulamasına Milletvekillerinin İlgi Göstermemesi Üzerine Atağa Kalktı.

21.12.2007 02:17

PTT, bir süre önce başlattığı kişisel pul uygulamasına milletvekillerinin ilgi göstermemesi üzerine atağa kalktı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekillerine kişisel pul kullanmaları çağrısında bulundu. Fotoğrafından "pul" yaptıran siyasiler, mektuplarını kendi pullarıyla postalayabilecekler. Kişisel pul bastıran ve mektuplarında kendi pullarını kullananlar arasında ünlü modacı Cemil İpekçi’den işadamları Yılmaz Ulusoy, Saffet Ulusoy ve Leyla Alaton’a kadar birçok isim bulunuyor. TBMM Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, PTT’nin kişilere özel pul kampanyasını tanıtan Bakan Yıldırım, milletvekillerine, "Parayı bastırın, pulu alın. İster seçmenize, isterse eşinize dostunuza gönderin. Seçim kampanyalarında fena bir fikir değil, bayramda, yılbaşında, kongrelerde tanıtım amacıyla da bundan yararlanılabilir, ilgilenenlere duyurulur" dedi.

YENİ KAMPANYA: PTT Genel Müdürü Osman Tural ise Hürriyet’e, kişisel pul uygulamasını başlatalı iki yıl olmasına rağmen siyasilerden beklenen ilgiyi göremediklerini söyledi. Tural, "Özellikle seçim dönemlerinde iyi bir kampanya aracı olacağını düşünüyorduk. 22 Temmuz seçimlerinde istediğimiz sonucu alamadık. Seçim kararı aniden aldığımız için yeterli tanıtım da yapamadık. Milletvekillerine bu çalışmamızı yeniden duyurmak istiyoruz" dedi.

İŞADAMLARI İLGİLİ: PTT Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kasım ayı itibarıyla 791 bin 100 adet kişisel pul basıldı ve bu uygulamadan PTT 900 bin YTL gelir elde etti. Bugüne kadar kendini "pullamak" isteyenler arasında ünlü modacı Cemil İpekçi, Yılmaz Ulusoy, Saffet Ulusoy, Leyla Alaton ve Mehmet Günyeli gibi isimler bulunuyor. Geçen dönemden AKP Bingöl Fevzi Berdibek de bu hizmetten yararlananlar arasında. İşadamlarının yanı sıra, şirketler ve belediyelerde tanıtım amacıyla pul bastırdılar.

FOTOĞRAFINI YOLLA, PULLAN: Kişisel pul bastırmak için; bireysel taleplerde, basılacak obje ve başvuru sahibinin nüfus cüzdanının bir fotokopisi, kurumsal taleplerde ise basılacak obje ve sözleşmeyi imzalayan müşterinin şirketi temsile yetkili olduğuna dair belge ile en yakın PTT merkezine başvurması yeterli oluyor. Dijital ortamda gönderilen görsel objeler, kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari ürünlerin tanıtımı, doğum günü, evlilik yıldönümü, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra ve benzeri amaçlı olarak basılıyor ve postada da kullanılmak üzere müşteriye teslim ediliyor.

EN AZ 250 ADET: Kişisel pul bastırmak için en az 250 adet sipariş verilebiliyor. Pul başına alınan ücret ise hizmet bedeli ile birlikte 1.5-1.7 YTL arasında değişiyor. 5 bin adetten fazla kişisel pul bastırmak isteyenlere ise indirim uygulanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Parayı Bastıran Vekil 'Pul' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement