Suat Uğurlu Barajı Üzerine 9.3 Milyon YTL'lik Köprü - Son Dakika
Ekonomi

Suat Uğurlu Barajı Üzerine 9.3 Milyon YTL'lik Köprü

Suat Uğurlu Barajı Üzerine 9.3 Milyon YTL\'lik Köprü

Samsun'un Ayvacık İlçesinde Suat Uğurlu Baraj Gölü Üzerine, 9 Köy ve 10 Bin Nüfusun Ulaşımını Sağlayacak 9.3 Milyon YTL Bedelli Köprünün Yapımına Başlanıyor.

30.07.2007 18:31

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerine, 9 köy ve 10 bin nüfusun ulaşımını sağlayacak 9.3 milyon YTL bedelli köprünün yapımına başlanıyor.

1980 yılından buyana halkın gündeminde olan ve bir türlü yapımına başlanamayan Ayvacık Eynel Köprüsü, KÖYDES Projesi, Samsun İl Özel İdaresi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Köprü projesi ise Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilerek, ihale kararı onandı. Proje, sudan suya açıklığı 270 metre, köprü açıklığı 216 metreden oluşacak ve 9 milyon 300 bin YTL'ye mal olacak. 540 gün iş takvimi olarak belirlenen projenin, 2008 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Arslan Karanfil, Ayvacık İlçe Kaymakamı Metin Esen, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir'in katılımıyla düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi veren Samsun Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun İl Özel İdaresi'nin Türkiye ölçeğinde kırsal alanda ve alt yapıdaki başarılı, örnek hizmet halkasına dev bir yatırım eklediğini, bölge insanının yıllardır beklediği bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ayvacık Eynel Köprüsü'nün Türkiye ölçeğinde İl Özel İdareleri kapsamında ve kırsal alanda bir ilk olarak yapılacak büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Güzeloğlu, projenin cumhuriyet tarihinin kırsal alana dönük olarak başlatılan en büyük yatırım ve hizmet hamlesi olan KÖYDES kapsamında, İl Özel İdaresi işbirliğiyle gerçekleştirileceğini kaydetti. Köprü yapımının tamamlanmasıyla 9 köy ve 10 bin nüfusun ulaşımının sağlanacağını dile getiren Güzeloğlu, "Ayvacık ilçesinde büyük bir umut olarak 80'li

yıllardan itibaren halkın gündemine getirilmiş, ancak bu süreçte bir gelişme kaydedilmemiştir. Köprü için bu yıl gerek KÖYDES, gerekse İl Özel İdaresi bütçesinden 4 milyon YTL yatırım ödeneği temin edilmiştir. Yapılacak bu yatırım ile il özel idaremizin yerel yönetim sonrasında güçlenen, farklılaşan hizmet anlayışı ve halkası doruğa ulaşacak, halkımızın beklentileri karşılanmış olacaktır" dedi.

(MD-SA-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Suat Uğurlu Barajı Üzerine 9.3 Milyon YTL'lik Köprü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement