Tikad Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Tikad Olağan Genel Kurulu

Tikad Olağan Genel Kurulu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Değerli iş kadınlarımıza sesleniyorum; sizleri ihracat ailesinde daha fazla görmek istiyoruz.

22.03.2017 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Değerli iş kadınlarımıza sesleniyorum; sizleri ihracat ailesinde daha fazla görmek istiyoruz. Zira kadınların varlık göstermediği bir ortamda bu hedeflere ulaşmamız çok zor." dedi.

Büyükekşi, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TİKAD'ın 13 yıl önce kurulduğunu ve önemli işler başardığını, gerçekleştirdiği projelerin 81 ilde yankı bulduğunu söyledi.

TİKAD'ın sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda dünya çapında güçlü bir kadın hareketine dönüştüğünü ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Yarattığınız enerji ile kadınlarımızın iş hayatına katılmalarına önemli katkılar sağladınız. Sizleri tebrik ediyorum. TİM olarak bizler, 67 bin ihracatçıyı temsil ediyoruz. 3,1 milyon kişiye de istihdam sağlıyoruz. 2023 ihracat hedeflerimiz doğrultusunda dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 1,5'a yükseltmeyi ve ihracatçı sayımızı 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Buradan değerli iş kadınlarımıza sesleniyorum; sizleri ihracat ailesinde daha fazla görmek istiyoruz. Zira kadınların varlık göstermediği bir ortamda bu hedeflere ulaşmamız çok zor."

Büyükekşi, yapılan araştırmalara göre, kadınların ekonomiye gerçek anlamda katılmaları halinde 2025 yılında ülkelerin GSYH'larının yüzde 25 artacağının varsayıldığını belirterek, "Hele ki bu aziz Türk milletinin zeki, başarılı kadınları olursa biz bunun çok daha fazlasını yapabiliriz." dedi.

Büyükekşi, kadının iş gücüne katılım oranının arttığını ancak yeterli olmadığını ifade ederek, "Geçen ay Cumhurbaşkanımız bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Biz de TİM olarak yıl sonuna kadar 300 bin istihdam sözü verdik. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kadınlarını geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur" sözünü anımsatan Büyükekşi, tüm iş kadınlarını, Türkiye ekonomisine daha fazla katkıda bulunmaları için TİM olarak desteklediklerini kaydetti.

- "Dünyayı ne yazık ki erkekler yönetiyor"

TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut da değişimin temellerini iş kadınlarının oluşturacağını, bu yolun uzun olduğunu ifade ederek, "O yola taşları döşerken ayağımıza takılacak taşların bilincindeydik. Çünkü dünya gerçekten erkek. Dünyayı ne yazık ki erkekler yönetiyor." diye konuştu.

Kadınların merhamet ve vicdanını yitirmeden bütün dünyaya barış mesajı vermeleri gerektiğini belirten Bulut, Batı'daki lobi faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Bulut, Türkiye'de sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu aktararak, "İş kadınları olarak önümüzdeki engelleri birebir yaşıyoruz. Bu engellerin kaldırılması gerekiyor. O nedenle de Türkiye'deki sistem değişikliğinin yanındayız. Bununla ilgili bütün iş dünyasının da yanında olduğu inancındayız. İstihdam seferberliğinde biz iş kadınları da varız. Kadın yatırımcılara pozitif ayrımcılık rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tikad Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement