TOBB'un Kuruluşu Muş'ta Kutlandı - Son Dakika
Ekonomi

TOBB'un Kuruluşu Muş'ta Kutlandı

TOBB\'un Kuruluşu Muş\'ta Kutlandı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu."

08.06.2012 20:57

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiye'nin marka değerinin artmasıyla oldu" dedi.

Bakan Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

TOBB'un marka değerinin artmasında, bağlı 365 oda ve borsanın birlik ve beraberliğinin etkisinin çok büyük olduğunu ifade eden Çağlayan, "Sizlerin yaptığı yatırım, istihdam ve ihracat tüm Türkiye'ye yansıyor. Türkiye'nin marka değeri artıyor, firmalarımızın değeri artıyor. 8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiye'nin marka değerinin artmasıyla oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin imajı yükseldikçe, itibarı arttıkça işadamlarının itibarının da artacağını söyleyen Çağlayan, "Odalarımızın, TOBB'un faaliyetleri benim için çok önemli ve kutsaldır. Ben bu mücadelenin içinden geldim. Hepinizle gurur duyuyorum ve gittiğimiz her yerde zevkle, keyifle anlatıyorum. Onun için TOBB'un, 365 oda ve borsanın sonuna kadar hizmetkarı olduğumu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

-"60. yıl pastası Bakan Çağlayan ve Hisarcıklıoğlu tarafından kesildi"-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, bir apartman dairesinden bugünkü yere gelmelerinde en büyük etkenin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

Teşvik sistemine de değinen Hisarcıklıoğlu, "Bugün Muş için hayırlı bir gündür. Bu teşvik özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu için olmazsa olmaz. Bundan daha büyük bir teşvik yok. Devletin bundan daha fazla yapacak bir şeyi yok. Bundan sonra iş bizlere düşüyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TOBB'un 60. yıl pastası Çağlayan ve Hisarcıklıoğlu tarafından kesildi.

Törende ayrıca 60. yıl anısına Muş TSO yönetim kurulu üyelerine "60. Yıl Plaketi" verildi.

Kutlama programına Muş Valisi Ali Çınar, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem ve Bitlis, Mardin, Van, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Ağrı illerinin ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Bakan Çağlayan, Muş Sanayi Merkezi'ndeki işletmeleri gezdikten sonra özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Berin Çetin

Yayıncı: Zekeriya Gülün - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB'un Kuruluşu Muş'ta Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement