Türkerler Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türker Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türkerler Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türker Açıklaması

Türkerler Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türker Açıklaması

"2015’te ilgilendiğimiz bazı şirketleri satın alarak enerji sektöründe daha da büyümeyi hedefliyoruz" "Doğalgaz sektöründe uygulanan sübvansiyonlar piyasanın dengesini bozuyor"

22.01.2015 11:30

EMRE GÜRKAN ABAY - Türkerler Enerji Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Türker, şirket olarak enerjinin her alanında var olmak istediklerini belirterek, "2015'te ilgilendiğimiz bazı şirketleri satın alarak enerji sektöründe daha da büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Türker, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, EPDK'nın ev sahipliğinde düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkerler Holding'in enerji sektöründe rüzgar enerjisi alanında güçlü olduğuna değinen Türker, " Türkiye'de en çok rüzgar enerjisi lisansına sahip şirketiz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerle birlikle rüzgar enerjisinde Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri konumundayız" şeklinde konuştu.

Kurak geçen 2014 yılının hidroelektrik santrallerinden üretilen elektrik miktarının azalmasına neden olduğuna işaret eden Türker, kuraklık gibi unsurları hidroelektrik santrali yatırımları öncesinde hesapladıklarını ve bu sayede zararlarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Türker, doğalgaz sektöründe uygulanan sübvansiyonların piyasanın dengesini bozduğunu savunarak, liberal bir doğalgaz piyasasının yatırımcıya daha cazip bir ortam yarattığına işaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkerler Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement