TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verildi! - Son Dakika
Ekonomi

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verildi!

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verildi!

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., İzmit rafinerisi Fuel Oil Dönüşüm Tesisleri'nde arıza meydana gelen Hydrocracker Ünitesi'nde 19 Ağustos'tan itibaren dört hafta süreyle üretime ara verdiğini duyurdu. TÜPRAŞ ayırca, Coker Ünitesi'nde de iki hafta sonra üretime ara verilmesine karar verildiğini duyurdu. İşte şirketten gelen açıklama...

22.08.2022 14:24  Güncelleme: 14:25

TÜPRAŞ'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre; İzmit rafinerisi Fuel Oil Dönüşüm Tesisleri'nde arıza meydana gelen Hydrocracker Ünitesi'nde 19 Ağustos'tan itibaren dört hafta süreyle üretime ara verildi. Coker Ünitesi'nde de iki hafta sonra üretime ara verilecek.

Şirket açılamasına göre; üretime ara verilen dönemde, İzmit rafinerisindeki diğer tüm ünitelerde tam kapasite kullanılarak dizel üretimine devam edilecek. Duruş nedeniyle üretimde yaşanacak düşüşün ithalat ile karşılanması planlandığı için nihai satış hacminde önemli bir etki beklenmiyor.

"110 MİLYON DOLAR TUTARINDA FAVÖK KAYBI GÜNDEME GELEBİLECEK"

Açıklamada ayrıca, "Bu çerçevede, üretime ara verilmesinin, son olarak 15 Ağustos 2022 tarihinde kamuya açıklanan 2022 yılı Geleceğe Yönelik Beklentiler üzerinde değişiklik gerektiren önemli bir etkisi beklenmemektedir. Diğer taraftan, üretim azalışına bağlı olarak yaklaşık 110 milyon dolar tutarında faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılık (FAVÖK) kaybı gündeme gelebilecektir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement