Un Global Compact Türkiye Başkanı Argüden'e Küresel Rol - Son Dakika
Son Dakika Logo

Un Global Compact Türkiye Başkanı Argüden'e Küresel Rol

03.05.2013 10:33

UN Global Compact Türkiye Başkanı Dr UN Global Compact Türkiye Başkanı Dr.

UN Global Compact Türkiye Başkanı Dr UN Global Compact Türkiye Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ilk kez kurulan UN Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Danışma Kuruluna seçildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) yapılan açıklamaya göre, 24-26 Nisan'da Cenevre'de gerçekleştirilen UN Global Compact Ulusal Ağlar toplantısında 110 ülkenin Ulusal Yerel Ağını temsil etmek üzere 7 kişilik Danışma Kurulu oluşturuldu. UN Global Compact Türkiye Başkanı Argüden de ilk kez kurulan UN Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Danışma Kuruluna seçildi. Dr. Argüden, Ulusal Ağlar Danışma Kurulunda Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Makedonya, Polonya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye Ulusal Ağlarından oluşan Doğu Avrupa ülkelerini temsil edecek.

-TOPLANTIDA TÜRKİYE'Yİ TÜSİAD VE TİSK TEMSİL ETTİ-

UN Global Compact Ulusal Ağlar toplantısının 11.'si bu sene Cenevre'de düzenlendi. Toplantıya dünyanın dört bir yanından 56 yerel ağ katılım sağladı. Toplantıda Global Compact Türkiye'yi Yerel Ağ Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ile Yönetim Kurulu Üyeleri TÜSİAD ve TİSK temsil etti.

Geçen sene gerçekleştirilen Ulusal Ağlar toplantısında, UN Global Compact Ofisine rehberlik etmek ve yerel ağlar arasındaki ilişkileri artırmak üzere bir Danışma Kurulu kurulmasına karar verilmişti. Bu sene söz konusu Danışma Kurulu kuruldu ve Global Compact Türkiye Başkanı Dr. Yılmaz Argüden Doğu Avrupa Yerel Ağlarını temsilen Danışma Kurulu'na seçildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Un Global Compact Türkiye Başkanı Argüden'e Küresel Rol - Son Dakika


Advertisement