Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 0,25 yükselişle başladı.
Endeks kontratı, açılışta en yüksek 92.250 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 250 puan üzerinde 92.075 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün özellikle günün ilk yarısındaki güçlü alımlarla 92.350 puana kadar çıkmış ve günü yüzde 1,27 artışla 91.825 puandan tamamlamıştı.
Analistler, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini belirterek, endeks kontratının 92.500 ve 93.400 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.
Son Dakika › Ekonomi › Viop'ta Endeks Kontratı Güne Yüzde 0,25 Yükselişle Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.