Bakan Kacır, BTÜ töreninde 2027 başından itibaren telefonlardaki yabancı uygulamaların silinip yerli milli navigasyonun kullanılacağını söyledi. Kacır, projede TOGG'un katkıları olduğunu ve veri güvenliğinin önemini belirtti.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oluşan siyasi harita, 30 ayda tutuklamalar, görevden almalar, kayyum atamaları ve parti değişiklikleriyle büyük ölçüde değişti. 81 ilin 37'sinde seçimi kazanan parti artık yönetimde değil. Seçimde 24 il kazanan AK Parti bugün 29, 35 il kazanan CHP ise yalnızca 6 ili yönetiyor. CHP'den ayrılarak kurulan YENİ Parti 21 ilde, bağımsız başkanlar 5 ilde, kayyumlar ise 6 ilde görev yapıyor. İlçe ve beldelerle birlikte AK Parti'ye geçen belediye sayısı 112'ye ulaştı.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, aralarında Fatih Erbakan ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da olduğu 31 Türk vatandaşını 'istenmeyen kişi' ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladı. Bakanlık, kararın egemenlik ve ulusal güvenliğe karşı açıklamalar nedeniyle alındığını bildirdi.
Azerbaycan, aralarında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, eski hakem Ahmet Çakar ve gazeteci Yusuf Kaplan'ın da bulunduğu 31 Türk vatandaşını "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, karara gerekçe olarak ülkenin egemenliğini, milli güvenliğini ve anayasal düzenini hedef aldığı belirtilen sosyal medya paylaşımlarını gösterdi.
Balıkesir Üniversitesi'nde ÜNİAK Balıkesir'in düzenlediği Türkiye Yüzyılı Zirvesi'nde milletvekilleri öğrencilerle bir araya geldi. Zirvede milletvekilleri Türkiye'nin gelecek hedefleri ve gençlerin bu hedeflerdeki rolüne ilişkin görüşlerini paylaştı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Kuyumcular Odası ve GESAD işbirliğiyle Fatih'te 44 gümüş eşya sanatkarına Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kartı verdi. Törende yetkililer, kartın geleneksel bilgi ve becerilerin gelecek nesillere aktarımını desteklediğini belirtti.
19 Ekim Muhtarlar Günü, Trabzon, Ordu, Artvin ve Giresun'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Etkinliklerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve konuşmalarda muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki köprü görevine dikkat çekildi.
TFF 3. Lig 3. Grup 7. haftasında Erciyes 38 FSK, deplasmanda Yozgat Bozok Stadyumu'nda Yozgat Belediyesi Bozokspor ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla Erciyes 38 FSK, zirve yolunda 2 puan kaybetti.
TFF 3. Lig'in 7. haftasında Pazarspor, sahasında konuk ettiği Tokat Belediye Spor Kulübü'nü 90+5. dakikada Seçkin Fırıncı'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Pazarspor sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken maçın tek golü 90+5. dakikada geldi.
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Fethiyespor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Enes Şahin 16 ve 33. dakikalarda Fethiyespor'un iki golünü kaydederken, Ankaragücü'nün sayıları 31. dakikada Atakan Güner ve 52. dakikada Enes Tepecik'ten geldi.