Kadın Postacı Bisikleti ile Erkeklere Meydan Okuyor - Son Dakika
Genel

Kadın Postacı Bisikleti ile Erkeklere Meydan Okuyor

Kadın postacı bisikleti ile erkeklere meydan okuyorORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde, genelde erkeklerin yaptığı bir meslek olarak bilinen posta dağıtıcılığı işini bisiklet ile yapan 32 yaşındaki Özlem Aydın, çok sevdiği bir mesleği yaptığını söyledi.

08.03.2017 13:03

Kadın postacı bisikleti ile erkeklere meydan okuyor

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde, genelde erkeklerin yaptığı bir meslek olarak bilinen posta dağıtıcılığı işini bisiklet ile yapan 32 yaşındaki Özlem Aydın, çok sevdiği bir mesleği yaptığını söyledi.

3 yıldır Fatsa PTT Şubesinde görev yaptığını belirten Özlem Aydın, kadın haliyle kendisini hiç kimsenin yadırgamadığını, hatta çok sevildiğini ifade etti. Posta evraklarını sorumluluk bölgesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde kurumun tahsis ettiği bisiklet ile dağıtan Özlem Aydın, yaz kış zorlanmadan mesleğini başarı ile icra ettiğini dile getirdi.

Mektepli postacı

Mesleğe üniversiteden mezun olduktan sonra başladığını belirten Özlem Aydın, "Mesleğimden çok memnunum, her mesleğin bir zorluğu vardır. Ben çok severek bu mesleği yaptığım için zorlukları gözüme batmıyor. Üniversitede bölüm okurken postacılık üzerine konuşulduğunda hocalarımız bu konuda yönlendirmeler de bulundular. Ben de bu sayede alan tercihi mi yaptım. Postacılık bölümünü okudum. Kurumda sabah mesaisi başladıktan sonra arkadaşlarımız ile görev bölümünü yapıyoruz. Daha sonra kendi görev alanımızdaki posta evraklarınızı alıyoruz. Dağıtım alanına çıkıyoruz ve dağıtım işlemi gerçekleştirdikten sonra postaneye geliyoruz. Gerekli düşümleri yaptıktan sonra mesaimizi sonlandırıyoruz" dedi.

Fatsa halkının kendisine karşı çok sıcak davrandığını söyleyen Aydın, "Ben Fatsalılardan çok memnunum. Fatsa'yı da çok sevdim. Kadın halim ile burada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Biraz mevsim şartlarından etkileniyorum. Kış şartlarında ve çok aşırı sıcaklarda dağıtım yaparken biraz zorlandığım oluyor. Ama genelde işimden çok memnunum. Bu işi yaparken müsait zamanlarımda ev işlerime de zaman ayırmaya çalışıyorum. Mesleğimi yaparken günlük sporumu da yapmış oluyorum. Bunun da benim için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Çalışan kadınların genelde oturarak çalıştıkları için çok spor yapma imkanı olmuyor. Ben hem çalışıyorum hem spor yapıyorum. 12 erkek personel dağıtıcı arkadaş ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Fatsa PTT Müdürü Sait Aracı ise yaptığı açıklamada, "Bayan posta dağıtıcısı ile birlikte çalışmaktan oldukça memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm bayanların gününü kutluyorum. Bu anlamda Fatsa ilçemizde Özlem hanım ile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz. Halkımız da memnun, biz de çok memnunuz. Kendisine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Fatsa PTT Müdürü Sait Aracı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle posta dağıtıcısı Özlem Aydın'a karanfil hediye etti.

Fatsalı esnaflar da kadın posta dağıtıcısı Özlem Aydın'dan memnun olduklarını ifade ettiler.

Kadın Postacı Bisikleti ile Erkeklere Meydan Okuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kadın Postacı Bisikleti ile Erkeklere Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement