1.5 Yaşındaki Çocuk Hastaneye Yürüyerek Gitti, Yatağa Mahkum Çıktı - Son Dakika
Güncel

1.5 Yaşındaki Çocuk Hastaneye Yürüyerek Gitti, Yatağa Mahkum Çıktı

1.5 Yaşındaki Çocuk Hastaneye Yürüyerek Gitti, Yatağa Mahkum Çıktı

Konya'da gözündeki şaşılığın tedavisi için hastaneye götürülen 1.5 yaşındaki Mehmet Gürbüz'ün ameliyat sonrasında kalbi durdu.

09.10.2013 14:12

Konya'da gözündeki şaşılığın tedavisi için hastaneye götürülen 1.5 yaşındaki Mehmet Gürbüz'ün ameliyat sonrasında kalbi durdu. Doktorların müdahalesiyle yaşama döndürülen minik Mehmet Gürbüz, bir ay yoğun bakımda tutuldu, ancak oksijensiz kaldığı ve beyninde ödem oluştuğu için yatağa mahkum oldu. Hastaneyi ihmalle suçlayan ve suç duyurusunda bulunan babası 37 yaşındaki Hüseyin Gürbüz, "Oğlum yürüyerek gittiği hastaneden beyninde yüzde 90 hasarla yatalak olarak çıktı" dedi.

Bir markette kasiyer olarak çalışan 37 yaşındaki Hüseyin Gürbüz, doğuştan gözünde şaşılık bulunan oğlu 1.5 yaşındaki Mehmet Gürbüz, tedavi için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Özel Büyükşehir Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde ameliyatla şaşılığın giderilmesine karar verildi. Hazırlıklar yapıldı ve Mehmet Gürbüz, geçen 31 Aralık günü ameliyata alındı. Yaklaşık 1.5 saat süren ameliyatın ardından minik Mehmet Gürbüz iddiaya göre hasta bakıcının kucağında odasına götürüldü.

"HEMŞİRELERE SÖYLEDİM, İLGİLENMEDİLER"

Her şeyin bundan sonra geliştiğini söyleyen Hüseyin Gürbüz, oğlunun ameliyattan sonra serum takılı kolunda kanamayı görünce görevlilere haber verdiğini, gelen hemşirenin gerekli müdahaleyi yaptığını anlattı. Hemşirenin, Mehmet Gürbüz'ün durumunun iyi olduğunu söyleyip odadan ayrılmasından bir süre sonra oğlunun dudağında morarma olduğunu fark ettiğini belirten Hüseyin Gürbüz, hemşirelere defalarca söylemesine karşın oğluyla ilgilenilmediğini ileri sürdü.

Oğlunun nabzının durduğunu fark edince koridora çıkıp bağırmaya başladığını, ancak o zaman hemşirenin geldiğini ileri süren Hüseyin Gürbüz, şunları söyledi:

"Gelen hemşire oğlunun nefessiz kaldığını ve kalbinin durduğunu belirleyince paniğe kapıldı hemen oksijen tüpü istedi. 'Acil' butonuna basmasıyla odaya görevliler koştu. Oğluma müdahale ettiler ve kalbinin yeniden çalıştığını söylediler. Bir süre yoğun bakım ünitesinde tutulan oğlum, daha kapsamlı tedavi için Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Oksijensiz kaldığı için beyninde ödem oluştuğu saptanan çocuğum yaklaşık bir ay burada yoğun bakım ünitesinde tedavi oldu."

ŞİKAYETÇİ OLDU

Şimdi evinde tedavisi süren oğlunun sıvı gıdalarla beslenerek yaşam mücadelesi verdiğini ve yatağa mahkum olduğunu belirten Hüseyin Gürbüz, bunun sorumlusunun hastane olduğunu ileri sürdü. Hüseyin Gürbüz, "Oğlum çok hareketli bir çocuktu. Ameliyata giderken yanımda yürüyerek gitti. Şu an da çocuğumda yüzde 90 oranında beyin hasarı oluştu. Bu da beynine oksijen gitmemesinden kaynaklanmış. Bu yaşananların hepsi hastanenin ihmalinde" dedi.

Özel Büyükşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Yazar, çocuğun tedavisinde bir ihmalin söz konusu olmadığını, sorunun nereden kaynaklandığının belirlenemediğini söyledi. Başhekim Yazar, olayın yargıya intikal ettiğini söyledi.

(FOTOĞFRALI) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1.5 Yaşındaki Çocuk Hastaneye Yürüyerek Gitti, Yatağa Mahkum Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement