1. Adıyaman Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

1. Adıyaman Tanıtım Günleri Başladı

1. Adıyaman Tanıtım Günleri Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Tanıtım Günleri'nde müjdeyi vererek, "Çetintepe Barajı'nın ihalesini tamamladık, inşallah temelini yakında atacağız."

27.06.2013 16:16

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Tanıtım Günleri'nde müjdeyi vererek, "Çetintepe Barajı'nın ihalesini tamamladık, inşallah temelini yakında atacağız. Koçali Barajı da Adıyaman'a hayat verecek. Onun da projesi tamamlandı. Temelini bu sene atmayı planlıyoruz" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen '1. Adıyaman Tanıtım Günleri'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ile Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş katıldı. Adıyaman'ın yöresel zenginlikleri ve kültürel mirasının sergilendiği törende bakanlar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adıyaman'a 17 yatırım yaptıklarını dile getirerek, projelerin 1 milyar 300 milyon TL tutarında olduğunu ifade etti. 2013 ve 2014 yıllarını Adıyaman'da yatırım yılı ilan ettiklerine vurgu yapan Eroğlu, 108 hektar alanı sulamaya açtıklarını bildirdi. Konuşmasında Adıyamanlı misafirlere bir de müjde veren Eroğlu, "Çetintepe Barajı'nın ihalesini tamamladık, inşallah temelini yakında atacağız. Koçali Barajı da Adıyaman'a hayat verecek. Onun da projesi tamamlandı. Temelini bu sene atmayı planlıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SERMAYESİ KARDEŞLİĞİDİR"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı ise, "Fırat'ın serinliğini, Nemrut'un rüzgarını bırakıp kültürlerini tanıtmak için Ankara'ya gelen Adıyaman'a teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı. Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tarihsel zenginliğe sahip olduğunu belirten Yazıcı, "Adıyaman, sevginin kümelendiği, terör olaylarından uzak, kardeşliğimizi güçlendiren bir şehir olarak Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye'nin en büyük sermayesi kardeşliğidir. Felsefe, mezhep ve düşünce açısından ayrıma düşmeden gelmek bizim en büyük zenginliğimiz" ifadesini kullandı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz da, sadece Adıyaman'da doğanların ve orada yaşayanların Adıyamanlı olmadığını söyleyerek, orayla gönül bağı kurmuş herkesin Adıyamanlı olduğuna dikkat çekti. Adıyaman'ın Türkiye'nin müstesna bir şehri olduğunu dile getiren Yılmaz, "Adıyaman aynı zamanda huzur şehri. Hep kardeşlikten, hoşgörüden ve demokrasiden yana olan bir şehir" dedi.

Kalkınma Bakanlığı olarak GAP Eylem Planı kapsamındaki projeleri takip ettiklerini ifade eden Yılmaz, "SODES ile Adıyaman'ın sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek sağlıyoruz. Adıyaman Üniversitesi'ne de ciddi yatırımlar yapıyoruz" diye konuştu.

Çözüm sürecinde de Adıyaman'ın ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Oradaki ortamı her tarafa yaydığımızda çözüm sürecini sağlamış oluruz. Adıyaman, çokluk içinde birlik, birlik içinde de çokluk anlayışıyla çözüm sürecinde önemli bir yere sahip" şeklinde konuştu.

"ADIYAMAN'A GELİN OLASINIZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AKM'de düzenlenen tanıtım günlerinde Adıyaman'ın renklerinin tanıtılacağını söyledi. "Nereyi severseniz orası size cennet olur" diyen Bakan Yılmaz, kendilerinin de Adıyaman'ı sevdiğini belirtti. Yılmaz ayrıca, Adıyamanlı erkeklerin iyi aile babası olduğunu söyleyerek, "Adıyaman'a gelin olasınız" diyerek sözlerini esprili şekilde sonlandırdı.

Bakanlar açılış konuşmalarının ardından Adıyaman'ın yöresel ve kültürel mirasının tanıtıldığı stantları gezdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1. Adıyaman Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement