"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" - Son Dakika
Güncel

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Van ve Hakkari'de halaylarla kutlandı.

01.05.2013 15:44

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Van ve Hakkari'de halaylarla kutlandı.

Van kent merkezindeki Fakiye Teyran Parkı'nda toplanan kalabalık, güvenlik önlemi altında programın düzenlendiği İtfaiye Kavşağı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında, görevli polisler ve orduevi önünde nöbet tutan askerlere ve caddedeki vatandaşlara karanfil dağıtan kalabalık, üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındı.

Programda konuşan KESK Dönem Sözcüsü Nizamettin Bağlan, 1 Mayıs'ı anlamına uygun kutlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, yıllardır devam eden gergin ortamın ardından barışın dillendirildiği günlerde temel hak ve özgürlükleri kazanmak için alanları doldurduklarını söyledi.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de tüm siyasileri barış sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi yapıcı ve centilmen bir üslup kullanmaya davet ettiğini bildirerek, "Bizi, bu süreçte hükümete destek verdiğimiz için eleştiriyorlar. Bu işi MHP, CHP ya da kim yapsaydı yine destek verirdik. Barış, desteklenmesi gereken bir şeydir. Herkesin barış konusunda üzerine düşeni yapması ve hassas davranması gerekir" dedi.

Daha sonra Van Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen kutlama mesajlarının okunduğu programda, katılımcılar yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

-Hakkari-

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen program öncesinde Şehir Stadyumu önünde toplanan, aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da bulunduğu kalabalık, kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.

Milletvekili Canan, burada yaptığı konuşmada, bu yılki kutlamaların geçmiş yıllardakine göre daha farklı bir ortamda yapıldığını kaydederek, barış sürecinin konuşulmaya başladığı günden bu yana hiçbir annenin ağlamadığını ve kan dökülmediğini ifade etti.

Canan'ın konuşmasının ardından katılımcıların Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çektiği kutlama programı, olaysız sona erdi. - VAN/HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement