16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Tunceli - Son Dakika
Güncel

16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Tunceli

Tunceli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen geleneksel 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Pir Kureyş Baba ve Düzgün Baba ziyaretgah etkinlikleri ile devam etti.

30.07.2016 12:56

Tunceli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen geleneksel 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Pir Kureyş Baba ve Düzgün Baba ziyaretgah etkinlikleri ile devam etti.

Önce Nazımiye ilçesinde bulunan Pir Kureyş Baba ziyaretgahına giden vatandalar daha sonra buradan Düzgün Baba ziyaretgahına gitti.

Aralarında HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun ve Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş Düzgün Baba dağına tırmandı.

Burada pirler tarafından Düzgün Baba Ziyaretgahının kerameti hakkında vatandaşlara bilgiler verildi.

16. Muznur Kültür ve Doğa Festivalinin hayırlı olması temennisinde bulunan Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, "Geçen yıl Suruç olaylarından dolayı festivali yapamamıştık. Bu yıl dar çerçeveli de olsa insanlar çeşitli illerden geldiler, birlikte Kureyş Baba'ya gittik, oradan Düzgün Baba'ya geldik. İnsanlar burada ibadetlerini yaptılar. İnşallah bu savaş biter, barış süreci yeniden gelir. Daha çok insan gelip kutsal mekanlarımızı ziyaret eder." dedi.

Tunceli'de ve Türkiye'de en kısa süre içerisinde barışın hakim olması temennisinde bulunan Alevi dedesi Mustafa Genç ise şöyle konuştu:

"16. Munzur Kültür ve Doğa festivalinin gerçek bir anlamı var. Kendi kültürünü, kendi inancını bugünkü pirlerimizle birlikte gündeme getirmektir. Bugün Kureyş Baba'yı, Düzgün Baba'yı ziyaretimizin anlamı geleceğimiz olan gençlerimize anlatmaktır. Bu da festivallerin en güzel örneğidir. Bugün yaptığımız ve yapacağımız bu ziyaretlerin anlamı geleceğimiz olan gençlerimize bilgilerimizi, inançlarımızı, tarihi geçmişimizi anlatmaktır."

16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Tunceli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Tunceli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement