2013 Doğal Gaz Yatırım Programı Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

2013 Doğal Gaz Yatırım Programı Başlatıldı

2013 Doğal Gaz Yatırım Programı Başlatıldı

Seydişehir'de 2013-2014 Mart Dönemi Doğalgaz yatırım programı törenle başlatıldı.

26.03.2013 08:43

Seydişehir Belediyesi - Selçukgaz Törenle Başlatıldı.

Karakavak Mahallesi İhsan Tekin İ.Ö.O arka sokağında düzenlenen tören, kesilen kurban eşilğinde yapılan dualarla başladı.Açılışa Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Selçukgaz Genel Müdür Vekili Murat Albayrak, Meclis Üyeleri, Selçukgaz Proje Müdürü Mustafa Öztürk, Birim Müdürleri, Seydişehir Belediyesi ve Selçukgaz çalışanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat 2013 yatırım programı açılışında bir konuşma yaparak;"2009'dan beri devam eden altyapı hizmetlerinden biri vatandaşlarımızın doğal gaza kavuşturulması projesi  idi. Selçuk gaz ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda  doğal gaz alt yapı çalışmaları geniş kapsamlı olarak devam etmiştir. 2009-2012 döneminde 60.52 km. polietilen boru döşenmiş; 1695 adet servis kutusu konulmuş olup,7826 adet doğalgaz abonesi yapılmıştır.7,2milyar TL. alt yapı yatırımı sağlanmıştır.

Bu da şunu gösteriyor, Seydişehir Halkı günümüzün en çevreci, en temiz enerjisi olarak bilinen doğalgaza karşı gereken duyarlılığı göstermiştir" dedi.

Belediye Bakanı Abdulkadir Çat 2013 yatırım programı için belirlenen hedefleri ise şu şekilde kaydetti:" 2013 Mart- 2014 Mart dönemi için 35 km polietilen boru hattı, 2150 m. çelik boru imalatı yapılacaktır. Akçay Deresinin çelik borularla aşılması gerekecektir.Ayrıca 800 adet servis kutusu, ortalama 1900 adet abone yapılması ve 4.5 milyar TL.'lik yatırım maliyeti hedeflenmiştir" dedi.

Seydişehir Belediyesi olarak alt yapı hizmetlerine çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Çat:"Bugüne kadar İlçenin gelmiş geçmiş en büyük alt yapı yatırımlarından bir tanesi olarak 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan 12,5 km.'lik içme suyu projesini tamamladık. Gelecekte içme suyunda büyük sıkıntıların yaşanacağını göz önüne alırsak, yaptığımız yatırımın ne kadar önemli olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat konuşmasının sonunda; "Belediye olarak vatandaşların en kaliteli ve standardı yüksek hizmetleri alabilmeleri için çalışıyoruz. İlçemizin doğalgaza kavuşturulmasında bugüne kadar yaptıkları hizmetler için Selçukgaz Genel Md.Murat Albayrak ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada 7 mahalle için başlatacağımız 2013 doğalgaz yatırım programının ilçemiz ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Selçukgaz Genel Müd. Vekili Murat Albayrak yaptığı konuşmada Seydişehir'de doğalgaz yatırımlarının Seydişehir Belediyesini yapıcı destek ve katkıları ile gerçekleştirildiğini vurguladı. 2013-2014 yatırım programının kazasız bir şekilde tamamlanmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum diyen Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi:"Seydişehir'de bugüne kadar devam eden doğalgaz faaliyetlerini Belediye ile karşılıklı dayanışma içinde sürdürülerek halkın arzına ve kullanımına sunduk.Her daim alt yapı çalışmalarında Seydişehir Belediyesini etkin ve yapıcı katkılarını yanımızda gördük. Bu duygularla Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat'a, kıymetli ekibine ve çalışma arkadaşlarına,Meclis Üyelerine en kalbi duygularla teşekkürlerimizi sunarız.Bugün 7 ayrı mahallede başlatılacak çalışma programı ile Seydişehir'in doğalgaz alt yapı yatırımları tamamlanma arifesine gelmiştir"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2013 Doğal Gaz Yatırım Programı Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement