207 Koyundan Geriye 4 Aylık 'Yadigar' Kaldı - Son Dakika
Güncel

207 Koyundan Geriye 4 Aylık 'Yadigar' Kaldı

207 Koyundan Geriye 4 Aylık \'Yadigar\' Kaldı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 207 koyunun yanarak telef olduğu yangından geriye sadece 4 aylık 'yadigar boncuk' adlı kuzu kaldı.

25.02.2016 15:26

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 207 koyunun yanarak telef olduğu yangından geriye sadece 4 aylık 'yadigar boncuk' adlı kuzu kaldı. 'Yadigar boncuk' adlı kuzunun yangından kurtulmasını mucize olarak nitelendiren sahibi Osman Coşkun, "Ölene kadar duracak, bu Allah'tan bize yadigar" dedi.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba Beldesinde iki gün önce Osman Coşkun'a (50) ait ağılda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında 144 koyun ve 63 kuzu telef oldu. Yangından tek kurtulan ise 4 aylık 'yadigar boncuk' adlı kuzu oldu. Çıkan yangında vücudunda kısmen yanıklar oluşan 'yadigar boncuk' adlı kuzunun, ağıldaki yangından kendi imkanları ile çıktığı belirlendi. Çok sayıda koyununun telef olmasının üzüntüsünü yaşayan 5 çocuk babası Osman Coşkun'un tek tesellisi ise 'yadigar boncuk' oldu.

"ÖLENE KADAR YAŞAYACAK"

Ağıldaki yangının öğle saatlerinde çıktığını söyleyen Osman Coşkun, "Oğlum beni aradı, 'Ağıl yanıyor' diye. Ben Erbaa'daydım. Vardığımda sadece bu görüntü kalmıştı. Çatı çökmüş, yapacak bir şey yoktu. 'Size bir şey olmasın' dedim" dedi. Çıkan yangında kurtulan tek hayvanının 4 aylık 'yadigar boncuk' adlı kuzunun olduğunu söyleyen Coşkun, "Kuzunun kurtulması tam bir mucize, bilemiyoruz. Biraz yanıkları var. Bu 4 aylık. Bu bize artık 'yadigar' kaldı. 20 senedir koyun besliyorum, 'yadigar' olarak bu kaldı. Kuzu bize Allah'tan yadigar kaldı. Ölene kadar da yaşayacak" dedi. Bu arada 4 aylık kuzunun başka bir ağılda beslendiği öğrenildi. - Erbaa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 207 Koyundan Geriye 4 Aylık 'Yadigar' Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement