24.Zorkun Çocuk Şenliği Şenlik Tepesi - Son Dakika
Güncel

24.Zorkun Çocuk Şenliği Şenlik Tepesi

24.Zorkun Çocuk Şenliği Şenlik Tepesi

24.Zorkun Çocuk Şenliği Şenlik Tepesi'nde sade bir buluşma ile tamamlandı.

16.07.2012 11:30

Osmaniye'nin en önemli kültürel organizasyonu olan Osmaniye Zorkun Yaylası 24.Çocuk Şenliği, Şırnak'tan gelen şehit haberi ile final programı yapılmadan tamamlanmıştı. Şenliğin ikinci günü akşam saatlerinde gelen haber üzerine Başkan Kadir Kara açıklama yaparak, konserin ve etkinliklerin tamamlandığını belirtmiş ve Pazar günü yapılacak final programının iptal edildiğini duyurmuştu.

Şehide saygı adına bu kararı aldıklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, Zorkun halkına ve çocuklarına pazar günü yapılacak final programı için taahhüt ettiği saatte Zorkun Çocuk Şenliği Tepesi'nde hazır bulundu. Programın iptal edildiğini duymayan çocukları orada karşılayan Başkan Kadir Kara, Zorkun Çocuk Şenliği'nin kurucuları ile sade bir törenle 24.Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği'ni tamamladı.

Zorkun Çocuk Şenliği'nin final programının yapılacağı saatte Şenlik Tepesi'nde olan Başkan Kara ve beraberindekiler Kur'an-ı Kerim dinledi, ardından ise şehidimiz için dua ettiler.

Daha sonra Zorkun Yaylası Çocuk Şenliğini 1984 yılında bir grup arkadaşı ile birlikte başlatan Reşat Gürel, burada kısa bir konuşma yaptı. Gürel, "Üç yıl fasılayla burada 24 yıldır Zorkun'da Çocuk Şenliği yapıldı. Zorkun çocukları, yıllardır bu şenlikte yarıştılar, kaynaştılar. Burada yarışan pek çok çocuğumuz Türkiye'nin çeşitli yerlerinde önemli yerlerde, önemli işlere imza atıyorlar. Burada yapılan hiçbir emek boşa değil. Bu şenliğimiz için çok emekler verildi. Sağolsun başkanımız çocuklarımıza yönelik başlatılan bu hizmetin devamını sağladı. Allah kendisinden razı olsun. Buraya yarışmak için gelen çocuklara şenlik iptal edildi demek kolay bir şey değil. Biz bu Zorkun'da, Haçbel'de çok şehitler derdik. Zorkun deyince şehitlerimizi unutmak mümkün değil, Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nu unutmak mümkün değil." şeklinde duygularını ifade etti.

Zorkun Çocuk Şenliği'ne büyük emekleri geçen ve bu yıl onur konuğu olarak katılan Bestami Yazgan'da duygularını şiirlerle ifade etti. Çocuk sevgisinin tohumlarını burada atıldığını ifade eden Yazgan, şenlikleri başlatan ve devamını sağlayan herkese teşekkür etti.

Öncelikle Şırnak'ta şehit olan Hasan Erzi'ye Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Kadir Kara, "Şehidimize saygı adına şenliğimizin final programını iptal etmek zorundaydık. Reşat Hocamızın da dediği gibi buraya gelen çocuklarımıza şenlik iptal edildi demek gerçekten çok zor. Biz burada bugün şenliğimizin kurucuları ve arkadaşlarımızla şenliğin final günü taahhüt ettiğimiz saatte buradayız. Şenliğin final programını şehidimize saygı adına iptal ettik. Burada bu şenliğe gönül veren insanlarla şenliğimizi buruk da olsa tamamladık. Önceden söylediğimiz sözümün her zaman arkasındayız. Sadece üzüntülü bir günde program yapmak istemedik. Bu şekilde 24.Çocuk Şenliğini tamamladık. Önümüzdeki yıl da burada, Amanos dağlarında bu şenliğimizin 25.sini yine hep birlikte yapacağız. Şenliğimizi yapmamıza kimse engel olamaz." dedi.

Bu küçük, sade ama anlamlı buluşmada Başkanı Kadir Kara'ya MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Merkez İlçe 2.Başkanı Yusuf Çomu, çocuk şenliğinin kurucuları Reşat Gürel, Bestami Yazgan, belediye başkan yardımcıları ile bir grup çocuk eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 24.Zorkun Çocuk Şenliği Şenlik Tepesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement