28 Şubat Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası Başladı

28 Şubat Davası Başladı

TESUD Başkanı Karakuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır"

02.09.2013 12:29

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Erdoğan Karakuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır" dedi.

28 Şubat davasının görüldüğü Ankara Adliyesi önünde toplanan TESUD ile İşçi Partisi üyeleri ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan TESUD Başkanı Erdoğan Karakuş, davada yargılananların dönemin cumhurbaşkanı ile başbakanının talimatlarını yerine getirdiğini savundu.

Karukuş, "Bu mağduriyetin şuanda tutuklu bulunan silah arkadaşlarımızla bir ilgisi yoktur. Silah arkadaşlarımız başbakanlığın yayımladığı genelgedeki tedbirleri uygulamışlar, söylendiği gibi darbe yapmamışlardır" dedi.

28 Şubat sürecinde yaşananları özetleyen Karakuş, dönemin siyasetçilerinin mağdur konumuna girme hakkının olmadığını öne sürdü.

Karakuş, "Bu davada bir kişi hariç, sadece askerlerin yargılanması davanın siyasi olduğu, BOP'un bir parçası olduğu, Türkiye üzerinde gizli emelleri bulunanların bir hareketi olduğu, amaçlarının askerleri itibarsızlaştırarak Türkiye üzerindeki emellerini daha kolay elde etmek olduğu Ortadoğu'daki Müslümanı Müslümana kırdırma karmaşasının bunun en güzel kanıtı olduğu millet iradesinde yerini bulmuştur" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement