28 Şubat Davası İçin Ankara'ya Gittiler - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası İçin Ankara'ya Gittiler

28 Şubat Davası İçin Ankara\'ya Gittiler

Bursa'da, "28 Şubat Platformu" üyesi 45 kişi, 28 Şubat Davası'nı izlemek için otobüsle Ankara'ya gitti.

19.12.2013 08:28  Güncelleme: 10:21

Bursa'da, "28 Şubat Platformu" üyesi 45 kişi, 28 Şubat Davası'nı izlemek için otobüsle Ankara'ya gitti.

Duruşmayı izlemek için Ankara'ya gitmeden etmeden önce buluşma noktası Haşim İşcan Caddesi Ördekli Kültür Merkezi önünde bir araya gelen üyeler adına açıklama yapan platform başkanı Arif Çelenk, "görmedim, duymadım, bilmiyorum" diyen komutanların acziyetlerinin kamuoyu tarafından algılanmasına bizzat şahitlik edeceklerini kaydetti.

Çelenk, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Batı Çalışma Grubu davasıyla ilgili komutanların Ankara'da yargılanması devam ederken, Orhan Taşanlar gibi sivil aktörlerin, istihbaratçıların, emniyetçilerin o günkü öğretmen ve öğrencilerimizi okullara sokmayan kişilerin, o gün kılık kıyafetinden dolayı camiye dahi gidemeyen sakallılarımızın, o günkü Kur'an kurslarını kapatanların, YAŞ, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı mağdurlarının haklarının alınmasıyla ilgili icraatlarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte mağdur edilenler haklarını hala alamadılar. YAŞ mağdurlarının bir kısmı kısmen haklarını aldılar. Ama kararname mağdurları olarak zorla meslekten ihraç edilen o günkü subay, astsubaylar hala haklarını almak için bir gayret içindeler."

Çelenk, çok sayıda başörtüsü mağduru öğretmen ve öğrencinin haklarını hala alamadığına işaret ederek, "Onların da hakları için çalışıyoruz. O günkü zulmün ve sıkıntının geri alınması mümkün değil ama hukuki olarak anayasal haklarının alınması için bir gayret içindeyiz" dedi.

Platformun üyesi eski öğretmen Servet Tunçel de "28 Şubat sürecinde yaşanan zulmün bir daha yaşanmaması için, bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için davaya destek olmak üzere Ankara'ya desteğimizi vermeye gidiyoruz. Her zaman destekçisiyiz ve haklarımızı alacağımıza inanıyoruz. İnşallah bundan sonra böyle mağduriyetler yaşanmaz, çektiğimiz sıkıntıları bizden sonraki kuşaklar çekmez" diye konuştu.

Tunçel, 17 yıllık öğretmenlikten sonra başındaki örtüden dolayı meslekten atıldığını savunarak, şunları söyledi:

"Tek suçum başımdaki örtüydü. Erkek öğretmenlerimiz bize destek verdikleri için sürgünler yaşadı. Bir günde 40 öğretmenin ataması çıktı. Sadece bizim yaşadığımız sıkıntılar değil bunlar, çoluğumuz çocuğumuz, çevremizdeki insanlar perişan oldular. Namaz kıldığımız için, başımızda örtü olduğu için yani yaşam şeklimizden dolayı yargılandık, mahkum edildik. Bunların savunucusu olarak şimdi dimdik ayaktayız. Biz öğretmenleri fişlememiş olsalardı bir günde 40 öğretmenin ataması çıkmazdı. Bunlar o kadar düzenli yapılmış çalışmalardı ki..."

Açıklamaların ardından platform üyeleri otobüsle Ankara'ya gitmek üzere hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası İçin Ankara'ya Gittiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement