28 Şubat'ta Savunmaların Alınmasına Başlanıyor - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ta Savunmaların Alınmasına Başlanıyor

28 Şubat\'ta Savunmaların Alınmasına Başlanıyor

"Postmodern Darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat sürecine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davada, savunmaların alınmasına yarın saat 10.00'da başlanacak Davanın tutuksuz sanıklarından dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Karadayı, bu haftaki duruşmalarda da hazır bulunamayacak Karadayı'nın avukatı Aras: "Müvekkilim, kendisinin ve silah arkadaşlarının, olmayan bir darbe yüzünden yargılanmasını kabul edemiyor. Bu üzüntüsü, hastalığının da kötü seyretmesine ve ilerlemesine neden oldu"

22.09.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET TOSUN - "Postmodern Darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat sürecine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davada, savunmaların alınmasına yarın saat 10.00'da başlanacak.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ilk önce tutuklu sanıkların, daha sonra da tutuksuz sanıkların savunmaları alınacak.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca salona kurulan görüntü ve ses sistemi ile sanıkların savunmaları kayda alınacak. Kayıtlar, mahkeme kalemince daha sonra yazılı tutanağa dönüştürülecek ve kanunlarda öngörülen şartlara uygun olarak taraflara verilecek.

Arka arkaya yapılan 15 duruşmada, bin 309 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme heyeti, tutukluluk incelemesinde, Teoman Koman ile Hakkı Kılıç, İzzettin İyigün, Çetin Saner, Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Kamuran Orhon, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç'ı yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak tahliye etti.

28 Şubat dönemine ilişkin dosyada bulunan sanık Tevfik Özkılıç ile ilgili ses kaydının çıkarılmasına karar veren mahkeme, 27 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Çevik Bir'in tutukluluğuna yapılanı itirazı reddeden mehkeme, Genelkurmay Başkanlığı'ndan 28 Şubat sürecine ilişkin belgeler istedi.

-" Karadayı'nın üzüntüsü hastalığını ilerletti"

28 Şubat davasında tutuksuz yargılanan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, bu haftaki duruşmalarda da hazır bulunamayacak.

Karadayı'nın avukatı Erol Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin kanser hastalığı nedeniyle radyoterapi gördüğünü, 3 hafta daha raporunun bulunduğunu belirtti.

Müvekkilinin açılan dava nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Aras, "Müvekkilim, kendisinin ve silah arkadaşlarının, olmayan bir darbe yüzünden yargılanmasını kabul edemiyor. Bu üzüntüsü hastalığının da kötü seyretmesine ve ilerlemesine neden oldu. Tedavisi yoğun şekilde devam ediyor. Haftada 5-6 gün radyoterapi görüyor" dedi.

-"Sağlık durumu düzelirse katılacak"

Soruşturma süreci ve sonrasında, Karadayı'nın, davalara katılabilmek için tedavisini ertelediğini anlatan Aras, bu durumun, hastalığının ilerlemesine yol açtığını, doktorların telkinleri üzerine tedaviyi kabul ettiğini dile getirdi.

Ağır hastalık durumu devam ederse, müvekkilinin savunmasının, görüntülü ve sesli alınmasını isteyeceklerini belirten Aras, sağlık durumunun düzelmesi halinde, Karadayı'nın duruşmalara katılacağını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ta Savunmaların Alınmasına Başlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement