Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Samsun ve Tokat'ta tören düzenlendi.
Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Daha sonra Vali Şahin, Anıt Şeref Defteri'ne günün anlam ve önemine ilişkin yazı yazdı.
Şahin, Samsun Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Çanakkale Zaferi ve Cumhuriyetin İlk Yılları" konulu fotoğraf sergisinin açılışına da katıldı.
Tokat
Tokat Valisi Cevdet Can, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona eren törene, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Son Dakika › Güncel › 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.