29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü" - Son Dakika
Son Dakika Logo

29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü"

29.01.2018 12:25

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Maalesef Batı Trakya'daki soydaşlarımız azınlık haklarını hala uluslararası normların gerektirdiği şekilde kullanamamaktadır.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Maalesef Batı Trakya'daki soydaşlarımız azınlık haklarını hala uluslararası normların gerektirdiği şekilde kullanamamaktadır. Bu noktada her çağdaş ülkenin atması gereken adımları komşumuz Yunanistan'dan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İki ülke dostluğunun gereği neyse ona riayet etmeli ve istisnasız her vatandaşın tüm temel haklarını teminat altına almalıyız." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "29 Ocak Toplumsal Dayanıs¸ma ve Milli Direnis¸ Gu¨nu¨" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Batı Trakya Türklerinin kimliklerine dönük saldırılara karşı hak arama mücadelesini simgeleyen "29 Ocak Toplumsal Dayanıs¸ma ve Milli Direnis¸ Gu¨nu¨"nü saygıyla anan Çavuşoğlu, soydaşlarla birliğin ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Maalesef Batı Trakya'daki soydaşlarımız azınlık haklarını hala uluslararası normların gerektirdiği şekilde kullanamamaktadır. Bu noktada her çağdaş ülkenin atması gereken adımları komşumuz Yunanistan'dan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İki ülke dostluğunun gereği neyse ona riayet etmeli ve istisnasız her vatandaşın tüm temel haklarını teminat altına almalıyız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü' - Son Dakika


Advertisement