30 Yıl Sonra Hatırlanan Gelenek - Son Dakika
Son Dakika Logo

30 Yıl Sonra Hatırlanan Gelenek

04.07.2016 16:06

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çocukların kapı kapı dolaşarak gılik toplaması İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün açıklaması Çocuklardan detay Sivas'ta 30 yıl sonra hatırlanan gelenek Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde 20 çocuk, ellerindeki oklavalarla kapı kapı dolaşarak yöreye özgü simit olan "memmecim gıliği" topladı Pürlü: "Sivas'ta 30 yıldır terk edilmiş geleneği, yeniden canlandırmak için çalışma başlattık. İnşallah, seneye bu daha büyüyerek, tüm mahallelere yayılarak devam edebilir" Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde ellerindeki oklavalarla kapı kapı dolaşan 20 çocuk, "memmecim gıliği" topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çocukların kapı kapı dolaşarak gılik toplaması

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün açıklaması

Çocuklardan detay Sivas'ta 30 yıl sonra hatırlanan gelenek

Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde 20 çocuk, ellerindeki oklavalarla kapı kapı dolaşarak yöreye özgü simit olan "memmecim gıliği" topladı

Pürlü:

"Sivas'ta 30 yıldır terk edilmiş geleneği, yeniden canlandırmak için çalışma başlattık. İnşallah, seneye bu daha büyüyerek, tüm mahallelere yayılarak devam edebilir"

Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde ellerindeki oklavalarla kapı kapı dolaşan 20 çocuk, "memmecim gıliği" topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Küçük Minare Mahallesi'nde 20 çocukla önceden belirlenen evlere giderek, yöreye özgü bir simit olan ve sadece bayram öncesinde çıkarılan "memmecim gıliği" topladı.

Ellerindeki oklavalarla evlerin kapılarına vuran ve "Memmecimin havası, madelerin tavası, gökten rahmet, yerden bereket, amin amin bir gılik" şeklinde mani söyleyen çocuklara vatandaşlar "gılik" verdi.

Çocuklar eski bir geleneği canlandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Pürlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, "memmecim gıliği"nin çok eski bir gelenek olduğunu söyledi.

Çocukların evlerinden oklava alarak sokakta buluştuğunu belirten Pürlü, daha sonra grup halinde evlerin kapılarını çalarak memmecim gıliği topladıklarını ifade etti.

Çocukların bayram bilinci kazanması ve bayram sevinci yaşaması için bu geleneğin çok önemli olduğunu vurgulayan Pürlü, "Sivas'ta 30 yıldır terk edilmiş geleneği, yeniden canlandırmak için çalışma başlattık. İnşallah, seneye bu daha büyüyerek, tüm mahallelere yayılarak devam edebilir. Böylesine güzel bir geleneğin kaybolmasına gönlümüz razı değil. İnşallah, geçmişle bağımızı böylece kurarız, bizi geçmişe bağlayan güzel geleneklerimizi de yaşatırız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Yıl Sonra Hatırlanan Gelenek - Son Dakika


Advertisement